ADRENALIN NA NAJČISTIJOJ RECI U SRBIJI: Održan četvrti „Rzav challenge“, najmlađa učesnica istrčala 7 KM bez problema

11:34

08.04.2024

Podeli vest:

RINA

ARILJE – Jedinstven adrenalinski izazov održan је u Arilju i predstavlja spoj prirode i sporta, a učesnicima pruža nezaboravnu iskustvo. Uz najčistiju reku u Srbiji – Rzav, profesionalni trkači i rekreativci su imali priliku da testiraju svoje granice spremnosti i izdržljivosti.

– Ovo je četvrti Rzav čelendž po redu. Ove godine imamo dve staze od 14 i sedam kilometara. Dozvoljeno je da se i reka ove godine koristi kao prepreka. Imamo svake godine sve više učesnika”, kaže za RINU Radovan Savić.

Učesnici Rzav čelendža stigli su u Arilje iz svih krajeva Srbije. Pojedini se aktivno bave trčanjem, drugi rekreativno, ali su svi došli, kažu, kako bi se pre svega dobro zabavili i oborili lične rekorde. Kako kažu, cilj im je da pobede sami sebe, a sviđa im se što trke nisu suvoparne.

Najmlađa učesnica stigla je iz Trstenika i sa samo 14 godina, istrčala je sedam kilometara.

– Prelep osećaj zaista, posebno mi se sviđaju prepreke. Ovde na trci sam sa mamom i njenom drugaricom, rekla je Dunja Lekić.

Nakon trke učesnike je sačekao specijalitet ovog kraja – vojnički pasulj, a čuli su se i zvuci trube koju je zasvirala prva dama srpske trube Danijela Veselinović.

Predsednik opštine Arilje Predrag Maslar poručuje da ova manifestacija iz godine u godinu stiče sve veću popularnost, a ujedno i na najbolji način predstavlja prestonicu maline.

– Sa strane dolazi dosta takmičara, to je prilika i da vide turističku ponudu Arilja”, istakao je Maslar.

(Pančevac/RINA)

NOVI USPESI SD „PANČEVO 1813“: Ognjen je prvi, a Ana druga puškom, Petra druga pištoljem

Zlato i srebro za veslače Tamiša

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.