NOLE UBEDLJIVO SAVLADAO PRVOG RIVALA Evo ko mu je protivnik u trećem kolu mastersa u Monte Karlu!

16:01

10.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/TennisTV

Novak Đoković ne samo da se vratio na staze uspeha, nego je u svom prvom takmičarskom nastupu otkako je izgubio u trećem kolu Indijan Velsa delovao kako nije odavno: deklasirao je Romana Safiulina i, sa rezultatom 6:1, 6:2, prošao u treću rundu mastersa u Monte Karlu.

Safiulin bi, do ovog meča, mogao da nosi nadimak „ubica džinova“, jer je sve dosadašnje duele sa članovima Top 5 ATP liste – rešavao u svoju korist. Ali, Novak Đoković nije Stefanos Cicipas, niti je Karlos Alkaraz (teniseri koje je Rus pobeđivao u pomenutim megdanima).

Ne, ovakav Novak Đoković nije dosad viđen u 2024. Iako je i ovu godinu, kao i mnoge prethodne, „počeo“ pohodom na grend slem titulu na Australijan openu. Međutim, ni u Melburnu nije delovao ovako sigurno i ovako dominantno kao protiv Safiulina.

Rešen da se na pravi način vrati tenisu posle senzacionalnog poraza od Luke Nardija, najbolji igrač na svetu je od prvog minuta preuzeo totalnu kontrolu na terenu, već posle 20 minuta vodio sa 4:0, a posle pola sata proslavljao osvajanje uvodne deonice. Nenad Zimonjić, koji se nalazio u njegovoj loži sa Karlosom Gomesom Hererom, imao je samo kratke smernice za Noleta (duže i nisu bile potrebne usled veličanstvene igre), ali je bilo i te kako jasno da je legendarni srpski dubl igrač i te kako „podesio“ Novaka na dobro poznate frekvencije.

Nije se mnogo slika promenila ni u drugom setu, iako je malo duže potrajao, ali to uopšte ne bi bio slučaj da odlični servisi nisu više od deset puta spasavali Safiulina kada se činilo da „gubi još jedan svoj gem“. Uz minimalne intervencije Zimonjića iz lože, više kao podsetnike na ponašanje, disanje i koncentraciju nego što se o taktici radilo, Novak je uz nekoliko istinskih bravura prošao u treće kolo.

Njegov naredni rival biće Italijan Lorenco Museti nakon što je savladao Artura Fila 6:3, 7:5.

(Pančevac/Novosti)

REKORDI I DALJE PADAJU Đoković od danas najstariji lider na ATP listi

REKORDI I DALJE PADAJU Đoković od danas najstariji lider na ATP listi

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.