PROMOCIJA ALBUMA ALEKSANDRE BIJELIĆ: Džez vokalistkinja nastupa u Kulturnom centru Pančeva 20. aprila

14:30

11.04.2024

Podeli vest:

foto: Nebojša Babić

U subotu, 20. aprila u 20 časova u Kulturnom centru Pančeva biće održana koncertna promocija albuma „Neka druga“ džez i pop pevačice Aleksandre Bijelić. Sa renomiranom vokalistkinjom nastupiće pijanista Ivan Aleksijević, saksofonista Kristijan Mlačak, trubač Nemanja Banović, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Petar Radmilović. Ulaznice po ceni od 1000 dinara mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra.

Album „Neka druga“ donosi devet džez pop pesama koje su istinsko i jedinstveno muzičko pripovedanje iz misli, srca i pera Aleksandre Bijelić. Ovo je muzika koja je sluša u jednom dahu, koja odiše nekim prošlim vremenima kada su muzikalnost, liričnost, razvijene melodijske linije, te kristalnost i savršenost interpretacije (kako vokalne, tako i instrumentalne) – bile imperativ. Aleksandra je podelila deo svoje muzičke duše, iskreno, decentno, nenametljivo, sofisticirano. I u stilu velikih evergreen diva.

Aleksandra Bijelić je povodom predstojeće koncertne promocije rekla: „Srećna sam što mogu da vam predstavim moj autorski prvenac. Volela bih da preslušate ceo album jer verujem da će se neko pronaći u pesmama, dok će drugi jednostavno – uživati u ‘vožnji’ . Do sada nisam pronalazila satisfakciju u tome da javno prezentujem šta radim jer je ‘u mojoj knjizi bilo dovoljno’, ipak verujem da je svemir poželeo da podeli sa vama muziku koju oduvek nosim u sebi – i tako je nastala ‘Neka druga’…“

Bijelićeva je kontinuirano prisutna na domaćoj muzičkoj džez i pop sceni skoro dve decenije. Ova dama kristalnog vokala i izuzetne muzikalnosti diplomirala je na Katedri za muzičku pedagogiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je završila i Master studije na Katedri za džez i popularnu muziku. Pored uspešne koncertantne karijere, ona se aktivno i sa velikim uspehom bavi vokalnom pedagogijom.

Kao predvnodnica kvinteta Alex & the Fergusons, objavila je zbirku obrada pop i džez klasika pod nazivom „A Basement Session“. Kontinuirano nastupa kao solista Big Benda RTS-a i Beogradskim Diksilend Orkestrom, kao i sa Mapo Keys bendom Filipa Bulatovića. Sa svojim kvintetom i velikim orkestrima održala je mnogobrojne koncerte u zemlji, regionu i inostranstvu.

Zbog svoje specifične boje glasa i izuzetne vokalne tehnike Aleksandra Bijelić sarađuje je s brojnim muzičarima regionalne džez, pop i rok scene. Široj publici njen vokal poznat je iz crtanih serijala poput „Princeza Sirena“, „Kirari“, „Tara Dankan“ i“Lenji grad“.

Na sledećem linku možete poslušati Aleksandrinu novu pesmu, „Gde ljubav spava“:

(Pančevac)

ODRŽAN MEĐUNARODNI SAJAM OBRAZOVANJA „PUTOKAZI”: Odgovor na pitanje kuda dalje

SRPSKA PROFESORKA NAJBOLJA NA SVETU: Ivani Milošević uručena nagrada u Americi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.