FOND PIO Penzioneri, prijavite se za pakete solidarne pomoći! Evo ko ispunjava uslove

22:00

11.04.2024

Podeli vest:

pexels-pixabay

Počela je prijava penzionera za dodelu paketa solidarne pomoći, preko Saveza penzionera Srbije (SAPENS) i Udruženja penzionera Srbije (UPS) „Nezavisnost”, koji su preko svojih opštinskih udruženja i odbora korisnika penzija, objavili javni poziv za prijavu penzionera za ovaj vid društvenog standarda, za koji sredstva obezbeđuje Fond PIO.

Prijave se mogu podneti zaključno sa 29. aprilom, preliminarne rang-liste će biti objavljene na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika penzija i filijala Fonda 30. aprila, nakon čega korisnici penzija imaju pravo prigovora u roku od osam dana. Konačne rang-liste će biti objavljene najkasnije do 17. maja, a već 20. maja počinje se sa podelom paketa.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели РЕПУБЛИЧКИ ФОНД ЗА ПИО (@rfpio.rs)

Osnovni kriterijum za dodelu solidarne pomoći je visina penzije do 24.987,67 dinara. Prilikom podnošenja prijave, potrebno je da korisnici ponesu poslednji penzijski ček (izveštaj iz banke), kao dokaz o visini penzije. Ukoliko korisnik prima i penziju iz inostranstva (dokumentuje visinu ino penzije izvodom banke), iznosi penzija u zbiru ne mogu biti veći od 24.987,67 dinara. Članstvo u penzionerskoj organizaciji nije uslov za ostvarivnje ovog prava.

Poslednjim izmenama Pravilnika o društvenom standardu korisnika, predviđeno je da se solidarna pomoć dodeljuje korisnicima penzija u vidu jednoobraznih, standardizovanih paketa, putem sprovođenja jedinstvene javne nabavke, čije se sprovođenje poverava SAPENS-u.Za pakete solidarne pomoći ove godine su izdvojena sredstva u visini od čak 111 miliona dinara, dok je prošle godine za ove namene utrošen 51 milion dinara.

(Pančevac)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.