JAVNI POZIVI GRADSKE UPRAVE Podrška početnicima u biznisu i školama

09:28

19.04.2024

Podeli vest:

Pančevac
Aktuelna su dva javna poziva koje je raspisala Gradska uprava grada Pančeva. Javni poziv pružaocima usluga za učešće u Programu za podršku početnicima/početnicama u biznisu (pravno-finansijsko savetovanje u poslovanju) u 2024. godini će sprovoditi jedan pružalac usluga.
Program obuhvata pružanje usluga pravno-finansijskog savetovanja korisnika programa, u trajanju od najduže dvanaest meseci, odnosno realizaciju sledećih projektnih zadataka: pružanje informacija o izmenama relevantnih zakona, pravilnika i uputstava; informacije i saveti vezani za poreske obaveze i olakšice; upoznavanje s procedurama i uslovima poslovanja; informacije o nadležnostima odgovarajućih inspekcijskih službi; stručna pomoć u pripremi biznis planova, projekciji ekonomskih i novčanih tokova; računovodstvene i knjigovodstvene usluge…
Drugi konkurs je Javni poziv za učešće srednjih škola sa teritorije grada Pančeva na konkursu za dodelu sredstava u vezi sa realizacijom mere: „Unapređenje konkurentnosti srednjih škola, putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične i projektne nastave” u 2024. Pravo učešća na konkursu imaju srednje škole na teritoriji grada Pančeva čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina.
Srednje škole mogu koristiti novčana sredstva za nabavku opreme, mašina, alata i uređaja koji su neophodni za izvođenje savremene praktične i projektne nastave, a kojima bi se postigla određena zaokružena „tehničko-tešnološka i projektna celina”. Ovo bi trebalo da doprinese podizanju kvaliteta nastave u školama. Uz to, novac se može utrošiti i na uređenje i adaptaciju prostora za instalaciju nabavljene opreme. Iznos sredstava za ove namene ne može biti veći od 20 odsto od ukupnog iznosa traženih sredstava, koji, opet, ne može biti veći od 500.000 dinara.
Više detalja o ovim javnim pozivima može se naći na sajtu Grada: pancevo.rs. Neblagovremene i nepotpune prijave se neće uzeti u razmatranje, a poslednji dan za prijem prijava za učešće na javnim pozivima je 20. maj.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.