BORIĆEMO SE SVOM SVOJOM SNAGOM

Vučić o rezoluciji o Srebrnici posle sastanka sa O'Brajanom: Kada Amerika podigne prst, ima 70 zemalja za sebe

11:27

20.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O’Brajanom, nakon čega se obraćaju medijima.

Vučić je na početku rekao da imamo velike ekonomske projekte, američke kompanije grade auto-puteve.

– Gradiće neke od najvećih hidro-eletrana u budućnosti. Važan je plan rasta i napredak ka evropskom putu. Što se tiče KiM u malo čemu smo saglasni, saglasni smo da moramo da čuvamo mir i stabilnost. Ja sam obećao da ćemo se ponašai odgovorno i ozbiljno i govorio o lažima koje dolaze o nekoj invaziji i ratu. Teško je na to svakodnevno odgovarati, u svemu drugom imamo različite satvove o Kosovu i Srebrenici – rekao je Vučić.

Govoreći o Rezoluciji o Srebrenici, Vučić kaže da ćemo se suprostaviti svom svojom snagom.

– Kao što vidite kao politički veteran koji više nema šta da izgubi sve kažem u lice što je važno. Ne krijem koliko nam teško pada sve ovo što se dešava i koliko to teško pada celokupnom srpskom narodu. Mi znamo, Amerika kada podigne prste, dva prsta, jedan prst, ima 70 zemalja za sebe, mi smo sami. Mi takvi sami, suprotstavićemo im se po pitanju rezolucije koliko god možemo, svom svojom snagom, malenom, beznačajnom u UN. To je sve što mogu da vam obećam – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su govorili dugo o Srebrenici i da zna šta to znači i koliko će da promeni stvari u regionu.

– Pitanje je protivpravno izmešeno u Generalnu skupštinu, i gle čudo pokrenuto baš na 29. godišnjicu, nije upereno provit Srba i sve je onako… Mi Srbi to nismo tako razumeli i susprotstavićemo se UN onoliko koliko možemo. Srećan sam što sam imao priliku da razgoavaram sa O Brajanom, znam stavove Amerike. Nadam se da će neke mlađe generacije voditi bolju politiku sa manje jeda. Ali kada izgubimo u Savetu Evrope i Generlanoj skupštini UN moraćemo da se borimo dalje za plan rasta, za život naše dece i idemo uzdignute glave bez bozira na to što su pokušali silom da nam spuste glavu. Moraćemo da raunamo na amerikance i druge partnere – rekao je predsenik.

(Pančevac/Novosti)

VUČIĆ: Rezolucija o Srebrnici je nemačka ideja, podržana od strane NATO i svih ostalih

VUČIĆ SA ZVANIČNICIMA DOMINIKE I SURINAMA Zahvalio sam im na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.