SKOK U BUDUĆNOST Mali objavio sve investicije do 2027: Uložićemo u 323 projekta širom Srbije

16:04

24.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

Do 2027. godine uložićemo u 323 projekta širom Srbije koji su vredni 17,8 milijardi evra, rekao je danas ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali.

On je na svom Instagram nalogu naveo da nije reč samo o ulaganju u EXPO kompleks, kao što, kako kaže, uporno navodi opozicija, već o ulaganju u sve delove naše zemlje, i to u projekte iz oblasti infrastrukture, energetike, nauke, obrazovanja.

– Svi ovi projekti treba da se završe do 2027. godine, kada ćemo biti domaćini specijalizovane izložbe EXPO Belgrade 2027. Želeli smo da ovu izložbu iskoristimo kao povod da još više promenimo lice naše zemlje, da poboljšamo kvalitet života gradjana, da svaki građanin Srbije oseti promene na bolje, istakao je Siniša Mali.

Dodao je da je sve to deo programa „Skok u budućnost-Srbija 2027″, koji je predstavio predsednik Aleksandar Vučić a koji je, kako je naveo, upravo to – kvantni skok u budućnost.

– Osim toga, mi naravno radimo i na drugim važnim projektima koji će se završavati u godinama nakon ove izložbe, kao što su beogradski metro, izgradnja severne obilaznice oko Kragujevca, izgradnja Prirodnjačkog muzeja. U poslednjih 12 godina promenili smo lice Srbije, završili finansijsku konsolidaciju, krenuli da rastemo, započeli ali i završili neke važne projekte“, naglasio je on i dodao da se sada ide dalje, još brže nego do sada.

 

(Pančevac/Blic)

SINIŠA MALI: 18 milijardi evra za više od 300 projekata! ,,Srbija 2027” je mnogo širi program od samog Expo-a

Siniša Mali obišao gradilište VELIKOG PROJEKTA za EXPO 2027: Kompleks u Surčinu biće gotov PRE ROKA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.