VJT ZAJEČAR DALO NALOG ZA BEOGRAD: Osumnjičeni za ubistvo male Danke poslati na psihijatrijsko veštačenje

14:11

25.04.2024

Podeli vest:

Društvene mreže

Srđan Janković i Dejan Dragijević, odlukom Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, poslati danas za Beograd na psihijatrijsko veštačenje.

Srđan Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, za čijim se telom traga od 26. marta poslati su danas na psihijatrijsko veštačenje, potvrdili su „Novostima“ u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Psihijatrijska i neuropsihijatrijska veštačenja koje će po svemu sudeći obaviti eksperti Specijalne zatvorske bolnice Centralnog zatvora u Beogradu bi trebalo da nedvosmisleno potvrde da li je kod Srđana Jankovića, koji se na saslušanju pred VJT branio ćutanjem i Dejana Dragijevića koji je priznao zločin, postojalo bilo kakvo duševno oboljenje ili poremećaj koji je uticao na njihovnu sposobnost da upravljaju svojim postupcima u vreme izveštenja krivičnog dela teško ubistvo za koje se terete.

Očekuje se da ovo veštačenje pokaže i njihov psihološki profil ličnosti, a svakako i njihovu uračunljivost i sposobnost da vladaju svojim postupcima u trenutku ovog svirepog ubistva.

Janković i Dragijević, radnici JKP „Vodovod“ u Boru 26. marta kada je u Banjskom Polju nestala dvogodišnja Danka bili su na radnom zadatku. Dosadašnja istraga je potvrdila da su je devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je dva dana kasnije Dejan zajedno sa ocem Radoslavom (73) i bratom Daliborom Dragijevićem, izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

(Pančevac/Novosti)

OGLASILO SE VJT U ZAJEČARU: Obdukcioni zapisnik Dejana Dragijevića biće u najkraćem roku razmotren

MAJOR POLICIJE O SMRTI DALIBORA DRAGIJEVIĆA: Ostajemo bez ključnog svedoka, ali imamo dovoljno dokaza

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.