SKUPŠTINA SRBIJE NASTAVLJA RAD

Kada se završi rasprava uslediće glasanje i polaganje zakletve nove vlade, čime počinje da teče njen mandat

09:40

02.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

Poslanici Narodne skupštine nastavili su raspravu o izboru nove Vlade Srbije, a u parlamentu su mandatar Miloš Vučević, kao i kandidati za ministre.

Mandatar za sastav vlade Miloš Vučević predstavio je juče ekspoze i sastav vlade, a poručio je da će ovo biti vlada kontinuiteta, da će članstvo Srbije u EU biti i dalje spoljnopolitički prioritet, te da će najveći izazov biti očuvanje suvereniteta i celovitosti, odnosno borba za KiM.

On je rekao da će vlada nastaviti da vodi politiku koja će biti zasnovana na političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti. Vučević je istakao i da je Srbija nakon fiskalne konsolidacije 2014. ušla u fazu razvoja bez premca u svojoj novijoj istoriji, a da će će jedan od glavnih prioriteta vlade biti podizanje i očuvanje životnog standarda građana kroz ekonomsko jačanje i napredovanje

Poslanici vladajuće koalicije najavili su da će glasati za novu vladu, a opozicija je kritikovala njen sastav. Kada se završi rasprava uslediće glasanje i polaganje zakletve nove vlade, čime počinje da teče njen mandat.

(Pančevac/Novosti)

SEDNICA SKUPŠTINE Vučević duže od tri sata izlagao ekspoze

VUČEVIĆ U EKSPOZEU: Vojni rok će trajati do četiri meseca

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.