BOGATA PLESNA I VOKALNA TRADICIJA

Učenici osnovne i srednje škole ,,Dimitrije Parlić" pokazali su svetlu budućnost odseka za narodnu igru na školskom takmičenju

11:40

02.05.2024

Podeli vest:

Privatna arhiva/M. M.

Školsko takmičenje baletske škole ,,Dimitrije Parlić“ odseka za narodnu igru održano je u utorak u Kulturnom centru Pančeva. Učenici osnovne i srednje škole ,,Dimitrije Parlić“ predstavili su i prikazali našu bogatu plesnu i vokalnu tradiciju kroz više kategorija.

Bez sumnje pokazali su svetlu budućnost ovog smera kao i školovanog kadra koji će prenositi znanja na sledeća pokolenja.

Smer narodna igra u srednjoj baletskoj školi „Dimitirje Parlić“ postoji svega tri godine i radi na jačanju svesti i odgovornosti da se naše kulturno plesno i vokalno nasleđe neguje. Takođe, kod učenika razvija osećaj timskog rada, empatije, samopouzadanja kada je u pitanju javni nastup ali i na razvijanju njihovih plesnih i vokalnih sposobnosti (talenta).

Na takmičarskom programu su bile igre iz centralne i zapadne Srbije, igre i pesme iz Niša i Vladičinog Hana, običaj Druganje iz Banata, igre iz Bele Palanke, gornje Pčinje, Vranjskog polja, Rumunske igre, Romske igre, Šopske, Mačve, Kobišnice, Leskovca, Podgrmečja, Vlaške igre, Kumanovskog polja itd.

Učenike osnovne škole je pripremala nastavnica Suzana Pavlović, a učenike srednje škole nastvanik MA Marko Mićić.

(Pančevac/M. M.)

NARODNA IGRA NIJE ISTO ŠTO I FOLKLOR: U Baletskoj školi Dimitrije Parlić u Pančevu pre tri godine otvoren ovaj smer!

KULTURNI CENTAR PANČEVO: Obeležen dan Baletske škole „Dimitrije Parlić“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.