UTIŠAO DOMAĆE NAVIJAČE Hamad Međedović se plasirao u drugo kola kvalifikacija Roland Garosa

20:57

20.05.2024

Podeli vest:

Printscreen

Sjajnom igrom plasirao se Hamad Međedović (134. ATP) u drugo kolo kvalifikacija za Rolan Garos pobedom nad Francuzem Likom Pujem (165. ATP), koji je nekada bio 15. igrač sveta, rezultatom 6:3, 7:5.

Meč se igrao na velikom stadionu „Sizan Langlan“, u pravom navijačkom grotlu, gde su tribine koristile svaku priliku da obeshrabre Hamada, ponekad čak i prekoračujući uobičajenu atmosferu na teniskim tribinama u žaru navijanja za domaćeg tenisera, neshvatljivim zvižducima pri efektnim poenima protivnika.

Napravio je prevagu Hamad nad Pujem i publikom baš kad je trebalo, krajem 1. seta i tu prednost sačuvao. Osvojila su obojica tenisera zatim po jedan gem u 2. setu, kada je ćudljivo vreme s Atlantika nanelo crne oblake. Stuštio se pljusak, posle koga je po prvi put isproban novi platneni krov nad ovom stadionu.

Akustiku su pod krovom oprobali gledaoci pevajući „Marseljezu“, kan-kan i fudbalske pesme, ali i Međedović, topotom loptica koje su iz servisa i vinera odskakale preko 200 kilometara na sat. Dok je napolju grmelo, Hamad je čuvao prednost, imao dve meč lopte na 5:4, ali je Puj hteo da se igra još malo, sve dok Međedović serijom fantastičnih udaraca u završnom gemu nije ućutkao publiku.

Žreb je hteo da se u sledećem kolu, najverovatnije u sredu, susretnu dva naša tenisera, Hamad Međedović i Filip Krajinović (761. ATP) koji je nešto ranije u toku dana, na povratu posle pauze i povrede, pobedio Amerikanca Martina Dama (179. ATP) sa 6:7(2), 6:3, 6:1. Pre toga, iz kvalifikacija su eliminisane Dejana Radanović (236. VTA), koja je izgubila od Turkinje Zejnep Somez (157. VTA) sa 6:3, 6:2 i Natalija Stevanović (183. VTA) od koje je bila bolja Argentinka Juija Rijera (2. nosilac, 93. VTA), rezultatom 6:0, 6:2.

(Pančevac/Novosti)

PRESKOČENA PRVA PREPREKA Krajinović pobedio u prvom kolu kvalifikacija za Roland Garos

POZNAT ŽREB U ŽENEVI! Đoković bi već na startu mogao da igra sa jednim od svojih najvećih rivala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.