RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! U narednim satima jako NEVREME!

16:00

21.05.2024

Podeli vest:

freepik

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje. Kako je navedeno na njihovom sajtu, u narednim satima očekuje se jako nevreme.

– U narednom satu na jugozapadu Srbije u oblasti Tutin – Suvi Do pojava jakih plјuskova sa gradom i olujnim vetrom – navodi se u hitnom upozorenju.

Odavno nismo imali da RHMZ izda hitno upozorenje, pa se smatra da se očekuje veoma jako nevreme.

U naredna 2 časa kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom očekuju se na području Bačke, Srema, u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji.

Danas će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Udari košave krajem dana i tokom noći u slablјenju.

RHMZ je izdao i hitno saopštenje:
– Danas je dejstvovao sistem protivgradne zaštite u Srbiji da bi se smanjio rizik od grada na teritorijama zahvaćenim olujno-gradonosnim oblacima. Dejstvovali su radarski centri Kruševac, Niš, Crni Vrh, Sjenica i Užice, Preko mreže protivgradnih stanica ispaljeno je ukupno 236 raketa. Najintenzivnije dejstvo imao je radarski centar Kruševac, koji je sa 32 stanice iz svog domena lansirao 117 priotivgradnih raketa. Štete od grada nije bilo – navodi se u hitnom saopštenju.

– U popodnevnim satima, na području mesne zajednice Vlado Jurić u Kruševcu, pao je deo protivgradne rakete, proizvođača kompanije Trajal iz Kruševca, na krov jedne garaže. Odmah smo uputili odgovornog radnika da izvrši uviđaj. Utvrđeno je da se radi o laganom, stakloplastičnom delu rakete koji normalno pada posle samolikvidacije rakete u oblaku, koji nije opasnost po bezbednost i po pravilu ne pričinjava štetu. Policija je takođe izvršila uviđaj, kao i predstavnik kompanije Trajal.

Plјuskovi i grmlјavine koji se na području Srbije očekuju danas posle podne, uveče, ali i sutra lokalno će biti praćeni gradom, olujnim vetrom, ali i većom količinom padavina za kratko vreme (od 20 do 40 mm, lokalno i više).

(Pančevac/K1)

MATURSKI PLES: Mladi – veseli i spretni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.