ZATVORENA BIRAČKA MESTA

Drugog dana juna Pančevke i Pančevci glasaju za odbornike u Skupštini grada

08:20

02.06.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

Srbija danas bira novu lokalnu vlast u 89 gradova i opština, a pravo glasa imalo je 4,4 miliona građana.

Lokalni izbori u Srbiji završeni su večeras u 20.00 časova.

Građanima koji se zateknu na biračkim mestima u vreme zatvaranja biće omogućeno da glasaju.
Izbori za odbornike skupština nekoliko opština i gradova u Srbiji raspisani su za 2. jun: među njima je i Grad Pančevo. Na osnovu člana 44 Zakona o lokalnim izborima, Izborna komisija Grada Pančeva na sednici održanoj 17. maja donela je rešenje o utvrđivanju zbirne izborne liste.

Kako nas je obavestio Milan Balčin, predsednik Izborne komisije Grada Pančeva, na njoj je ukupno pet lista za koje punoletni građani s prebivalištem na teritoriji grada Pančeva mogu da glasaju.

U Srbiji su jutros u 7 sati otvorena biračka mesta na lokalnim izborima koji se održavaju u 89 gradova i opština, među kojima su Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Valjevo, Pančevu  i većina vojvođanskih opština.

Pod rednim brojem jedan je koaliciona izborna lista pod nazivom „Aleksandar Vučić – Pančevo sutra”. Na njoj su: Socijalistička partija Srbije, Socijaldemokratska partija Srbije, „PUPS – Solidarnost i pravda”, Srpska radikalna stranka, Srpska stranka „Zavetnici” i Srpska napredna stranka; nosilac te liste u našem gradu je sadašnji gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

Pod brojem dva je „Savez vojvođanskih Mađara – dr Balint Pastor”, a „nosi” je Karolj Ranc.

Na listićima za glasanje na trećem mestu će se naći koalicija „Pančevo protiv nasilja – biram borbu”, u kojoj su: Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine – „Vojvođani” i Pokret slobodnih građana. Na prvom mestu te liste je Stanko Pužić.

Četvrtu izbornu listu pod nazivom „Pančevo – borba protiv nasilja!” predvodi Tanja Stojanović, a petu – „Grupa Pančevo – vaše komšije”Igor Vuković.

Takođe, Izborna komisija Grada Pančeva, na sednici održanoj 20. maja, donela je odluku o broju glasačkih listića koji se štampaju za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Pančeva raspisanim za 2. jun. Utvrđeno je da će se za glasanje na izborima u našem gradu štampati 106.191 glasački listić, koji je jednak ukupnom broju birača na području grada Pančeva. Broj rezervnih glasačkih listića je 0,2 odsto.

Da ne bismo išli u detalje, a birači na koje se oni odnose obavešteni su na kućne adrese o novim činjenicama u vezi s glasanjem putem JP-a „Pošte Srbije”, još samo reč-dve o donetim promenama: shodno aktu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, 30. aprila doneta je nova Odluka o biračkim mestima na teritoriji grada Pančeva – umesto na 74 biračka mesta, sada će građanke i građani izaći na 79 biračkih mesta, a izvršene su i izmene u područjima koja obuhvataju neka od njih.

(Pančevac)

INCIDENT U NOVOM SADU Novinar portala 021.rs fizički nasrnuo na članove biračkog odbora, pokušao da spreči Vučevića da glasa

Glasala i gradska menadžerka Maja Vitman

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.