Grad Pančevo: 12.5 miliona dinara izdvojeno za 7 mera zapošljavanja

10:56

09.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Grad Pančevo sprovodi 7 mera u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja i za tu namenu ove godine je iz budžeta izdvojeno 12.5 miliona dinara. Trenutno su  aktuelani  program javnih radova, stručna praksa i samozapošljavanje, kaže Milenko Čučković gradski većnik za rad zapošljavanje i socijalnu politiku.

Grad Pančevo svake godine  realizuje 7 mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, zahvaljujući kojima mnogi  dođu do posla. Nedavno je održan sajam zapošljavanja kao jedna od mera iz ovog plana, a prema rečima Milenka Čučkovća, gradskog većnika za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku akutelna su još dva program – javni radovi i stručna praksa.

–  Javni radovi se odnose na osobe koje su teže zapošljiva kategorija, a kroz javne radova maksimlano do 120 dana mi im omogućavamo da ostvare određena sredstva. Stručna praksa se odnosi na studente  i srednjoškolce koji su završili školu koji treba da uđu u proces rada , a da bi to mogli mi ih stručno osposobljavamo uz određena materijalna sredstva koja grad daje. Stručna praksa traje za srednju školu 6 meseci, višu 9 meseci i fakultet 12 meseci – rekao je Čučković

Čučković je istakao  da je otvoren poziv i za sve one koji žele da konkurišu  za započinjanje samostalnog biznisa,  a potrebna su im početna sredstva.

–  Ono što je najaktuelnije to je za nezaposlene koji traže sredstva da bi se bavili svojim biznisom omogućili smo im sredstva do 500 hiljada dinara  a mi ih pravno finansijski pratimo u narednom periodu. Omogućavamo im da lakše osnuju svoje preduzeće a kada krenu da ih knjigovostveno pratimo narednih godinu dana i te usluge su besplatne – zaključio je Čučković

Osim ovih mera, grad Pančevo je obezbedio  sredstva za meru – Upređenje konkurentnosti srednjih škola, putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične i projektne nastave. Sredstva u iznosu od 500 hiljada dinara dobila je Ekonomsko trgovinska škola „Paja Marganović“.

(Pančevac/TV Pančevo)

RADOVI: Zatvaranje nekoliko ulica u gradu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.