Ministarstvo odbrane poziva: Postanite deo Vojske Srbije

Služenje vojnog roka sa oružjem jedan je od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika

14:00

21.06.2024

Podeli vest:

RINA

Centar Ministarstva odbrane Pančevo obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u 2024. godini i za vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire u 2024.

Pravo prijavljivanja ima svaki državljanin Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjava uslove konkursa. Opšti uslovi su da nije osuđen na kaznu maloletničkog zatvora ili bezuslovno na kaznu zatvora zbog krivičnog dela (dok kaznu ne izdrži ili ne bude pušten na uslovni otpust); da se ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti; da je zdravstveno sposoban za vojnu službu; da nije odslužio vojni rok sa oružjem i da ima mesto prebivališta na teritoriji Republike Srbije.

Pored opštih uslova, kandidat za vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire mora ispunjavati i sledeće uslove: da ima završene osnovne akademske studije, odnosno osnovne strukovne studije od značaja za Vojsku Srbije; da ispunjava uslove propisane za regrute koji se upućuju u posebne jedinice Vojske Srbije i da ima pozitivnu bezbednosnu proveru.

Zainteresovani kandidati mogu izvršiti prijavu preko portala e- Uprave (aplikacija „Dobrovoljac”) ili na šalterima JP-a „Pošte Srbije”. Više informacija kandidati mogu dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs, ili u Centru Ministarstva odbrane Pančevo, u Ulici Miloša Obrenovića 1, gde mogu podneti i prijavu. Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obeju strana,
kandidat odlazi u jedan od tri centra za obuku Vojske Srbije: Sombor, Valjevo ili Leskovac. Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci. Služenje vojnog roka sa oružjem jedan je od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

(Pančevac / S. T.)

VOJSKA SRBIJE ide u korak sa SAVREMENIM ARMIJAMA! Gašić obišao Generalštab, pa izneo PRIORITETE o naoružanju

SLAVIMO HRABROST I MUDROST Uručena odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.