MI PITAMO ZA VAS: Kada se prijaviti za subvencionisanje komunalnih troškova?

09:28

24.06.2024

Podeli vest:

Pixabay

 „Da li sam zakasnio za prijavljivanje kod grada za pomoć u plaćanju komunalnih troškova? I koji je nivo prihoda da bih mogao da se prijavim?“ – pitanje je našeg sugrađanina Dragomira S.

Poštovani Dragomire, za subvencionisanje komunalnih troškova od Grada Pančeva možete se prijavljivati tokom cele godine, tako da niste zakasnili. Organ nadležan za sprovođenje je Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja. Zahtev možete da preuzmete i podnesete svakog radnog dana od 8.00 do 15.00, a sredom od 08.00 pa do 19.00 časova na pisarnici Uslužnog centra Gradske uprave grada Pančeva.

Gradskom odlukom je propisano da komunalni troškovi mogu da budu subvencionisani najugroženijim slojevima stanovništva, to jest onima koji primaju socijalnu pomoć i lica koja ispunjavaju kriterijume o ukupnim mesečnim primanjima. Za jednog člana cenzus su, kao i za dvočlanu, tročlanu, četvoročlanu i petočlanu porodicu, propisani Pravilnikom koji donosi nadležno ministarstvo. Kriterijumi za sticanje prava na subvencionisanje troškova komunalnih usluga su, znači, ukupan mesečni prihod domaćinstva, broj članova domaćinstva, kao i imovno stanje.  Ukupan mesečni prihod domaćinstva obuhvata sva primanja i prihode koji su od uticaja na ostvarivanje prava na novčanu socijalnu pomoć.

Neophodno je da podnesete javne isprave o prebivalištu za podnosioca zahteva i članove domaćinstva, zatim o ukupnim mesečnim primanjima i prihodima podnosioca zahteva i članova domaćinstva, o tome da su deca starija od 15 godina na redovnom školovanju. Ako ste nezaposleni, dokaz da ste u tom statusu ili dokaz da korisnik novčane naknade po propisima kojima se uređuje zapošljavanje. Morate pribaviti i papire o nepokretnostima iz mesta prebivališta i mesta rođenja, bilo da ih vi ili neko od vaših ukućana, poseduje i, naravno, poslednji račun za pruženu komunalnu uslugu. U slučaju da podnosilac zahteva nema račune koji glase na njegovo ime, uz zahtev se prilaže ugovor ili drugi dokument kojim se dokazuje po kom pravnom osnovu domaćinstvo boravi u stambenoj jedinici u kome je korisnik komunalnih usluga drugo lice (ugovor o zakupu stana, odluka suda, izjava overena kod nadležnog organa da podnosilac zahteva i članovi njegovog porodičnog domaćinstva stanuju na adresi na kojoj se nalazi stambena jedinica u kome je korisnik komunalnih usluga drugo lice i sl).

Rok za donošenje rešenja je 30 dana računajući od dana podnošenja zahteva. Na rešenje nema prava žalbe. Detaljnije informacije možete dobiti preko telefona 308-847, ili u kancelariji broj 20 Gradske uprave.

(Pančevac)

VAŽNA VEST ZA PENZIONERE SA MINIMALNOM PENZIJOM: Računi za grejanje niži za dodatnih 1.000 dinara, prijave od sledeće nedelje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.