NOLE PROTIV DEBITANTA Đoković od 14.30 igra meč drugog kola na Vimbldonu protiv domaćeg tenisera

09:25

04.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/Youtube

Povreda? Ma kakva povreda. Novak Đoković lagano je prošao prvu rundu na Vimblodnu, preko Čeha Vita Koprive, prepustivši mu samo pet gemova. Danas (14.30) u drugom megdanu u Londonu, trebalo bi da ga sačeka još lakši posao protiv, debitanta na grend slem takmičenjima Britanac Džejkob Firnlija, 277. teniser na svetu.

Pod lupom i okom kamere još uvek je koleno.

– Ne mogu da uporedim sa mečom protiv Serundula na Rolan Garosu. Sve je različito, drugačiji je bio protivnik. Nisam imao bol koju sam imao u tom susretu. Nisam baš išao na svaku loptu sto odsto u prvom setu, ali kako je odmicao meč, kretao sam se sve bolje. Jednom sam i klizao, to je bilo prvi put ove sezone na travi. Bio je test i drago mi je da sam ga prošao. Mogu da uradim te neke ekstremne poteze i to me hrabri – optimistačan je Đoković.

Stoga, sledeći rival još slabije rangirani igrač, Firnli, imaće jednog aduta više nego Kopriva – glasnu podršku publike na Centralnom terenu.

– Moram da uradim domaći. Nisam ga gledao. Dobio je vajld kartu, ali ću analizirati i videću sa kim imam posla. Ne volim da igram protiv Britanaca na Vimbldonu. Moj cilj je da ostanem u ritmu, da igram u istom intenzitetu. Želja mi je da dovedem koleno u situaciju da mogu da igram potencijalni duel u pet setova bez poteškoća – poručio je Novak.

Sigurno je Đoković sa svojim saradnicima u pretraživač ukucao ime Džejkoba Firnlija i imao je šta da vidi. Škot, rođen u Edinburgu važio je za veliku nadu belog sporta. Prosto, podatak da je sa 15 godina u juniorskoj konkureniciji upisao pobede na Karlosom Alkarazom i Janikom Sinerom dovoljno govore.

Međutim, karijera sada 22-godišnjaka nije se razvijala poput Španca i Italijana, a tu ima i do odluke Firnilija da se posveti koledžu. Tokom studija je igrao tenis, ali su povrede umnogome usporile razvoj. Tek od maja, kada je završio unverzitet u Teksasu ušao je na profesionalni tur. Prethodnih mesec dana bilo je bajkovito. Pobedio na čelendžeru u Notingemu i to nakon što se probio kroz kvalifikacije. Prekujuče je na prvom meču u glavnom žrebu grend slema odneo pobedu protiv Kanjasa.

– Može se reći da mi meč sa Đokovićem nagrada. Lagao bih kada bih rekao da nisam pratio rezultat. Malo mi je „ušlo u glavu“ to što ću da igram sa njim. Zaista sam uzbuđen. Najveći meč u karijeri. Samo da delim teren sa takvim igračem je posebno. Ne mislim da mnogo ljudi ima odgovor na njegovu igru. Pogledao sam mnogo njegovih mečeva. Nema rupa u igri. Pokušaću da uživam, da odigram koliko mogu. Nema tu mnogo taktike – podvukao je Firnli.

Drugačije nego lakat

Pojasnio je Novak Đoković šta ga je nateralo da ekspresno ode na operaciju meniskusa i uopredio je sa situacijom sa laktom.

– Oprečna su bila mišljenja doktora kada se desila povreda lakta. Za koleno svi ortopedi, hirurzi, doktori opšte medicine sa svih strana sveta koje sam kontaktirao za četiri, pet sati, bili su saglasni sa tim da treba da se operiše i izvadi taj deo meniskusa. Zbog jedinstvenosti mišljenja odlučio sam se brzo za taj korak. Prilikom hirurške intervencije šteta je bila mnogo manja, nego što je bila za lakat. I posle te operacije prilično brzo sam se vratio, posle šest nedelja sam igrao meč. Doduše, sa laktom je bilo drugačije. Osetio sam nekoliko meseci kasnije problem kod tehnike servisa. Morao sam da promenim pokret, mehaniku i to me je strašno mučilo. Koncepcija igre mi se promenila što za koleno nije slučaj – rekao je Novak.

(Pančevac/Novosti)

NOLE POSLAO JASNU PORUKU Za dva sata savladao Čeha Koprivu i plasairao se u drugo kolo Vimbldona

NOVA ATP LISTA Ovako su pred Vimbldon rangirani Đoković i ostali srpski teniseri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.