Devet budućih muzičkih akademaca

11:57

13.07.2024

Podeli vest:

Privatna arhiva
Nađa Popović i Dimitrije Mitreski – iz Muzičke škole „Jovan Bandur“ na akademije

Vest je sjajna. Ko god se ove godine prijavio za neku od muzičkih akademija u Srbiji, a bio je đak Muzičke škole „Jovan Bandur”, primljen je na studije. A ima ih ukupno devetoro, od kojih neki već sada pokazuju potencijal da će biti sjajni umetnici. Prilike da počnemo da im pamtimo imena imali smo na ne tako malom broju koncerata koje je Muzička škola nastojala da im organizuje. Pored toga, svi oni su se s takmičenja uvek vraćali s nekom nagradom.

Nađa Popović, iz klase profesora Vojkana Popovića, studiraće violinu na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, dok će Dimitrije Mitreski, učenik profesorke Helene Marinc, školovanje na violini nastaviti na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Nađa Popović iz klase profesora Vojkana Popovića, studentkinja Fakulteta muzičkih umetnosti u BeograduMuzička škola „Jovan Bandur“

Dimitrije Mitreski iz klase profesorke Helene Marinc, student Akademije umetnosti u Novom SaduMuzička škola „Jovan Bandur“

A Pančevo će imati i čak tri studenta klavira u Beogradu. Marko Karanfilovski je iz klase profesorke Marijane Miljković, a Andrea Kiš iz klase Marije Ligeti Balint.

Andrea Kiš iz klase Marije Ligeti Balint – studentkinja FMU

Miloš Kepčija, koji je klavir učio kod profesorke Anđele Stojović Dobričanin, pored klavira, studiraće i muzičku pedagogiju, kod koje se na prijemnom najviše ceni pevanje, pa ovom prilikom navodimo i njegovu profesorku solfeđa Tanju Barabaš.

Miloš Kepčija, iz klase klavira profesorke Anđele Stojović Dobričanin i solfeđa kod profesorke Tanje Barabaš – student klavira i muzičke pedagogije na FMUPrivatna arhiva

Na studijama orgulja biće Marijana Gavranović, koja je učila klavir u klasi Marije Ligeti Balint i koja već studira kompoziciju.

Marijana Gavranović, koja je učila klavir u klasi Marije Ligeti Balint, studiraće i orgulje na FMUPrivatna arhiva

Anđela Stojanović, učenica profesora Šamua Kiša – studentkinja klarineta na FMUPrivatna arhiva

Anđela Stojanović, učenica profesora Šamua Kiša, uspela je da upiše klarinet na Fakultetu muzičkih umetnosti, dok će Mina Delić iz klase profesorke Ivane Josić učiti solo pevanje u Kragujevcu.

Mina Delić iz klase profesorke Ivane Josić – studentkinja solo pevanja u KragujevcuMuzička škola „Jovan Bandur“

(Pančevac / N.S.)

VUKOVCI NA OKUPU: Spoj mladosti i pameti

ONI SU PONOS NAŠEG GRADA: Ana Orlović i Dimitrije Mitreski su kolekcionari nagrada

U SUSRET SVETSKOM DANU KLAVIRA: Tradicionalni „Prolećni koncert“ pančevačke Muzičke škole 27. marta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.