Sabor violinista u Pranjanima: Ovo je najveća narodna svetkovina u Srbij, sitno se odbrojava do početka

10:43

12.08.2024

Podeli vest:

RINA

Gornji Milanovac – Sitno se odbrojava do početka velike fešte na Suvoborum u selu Pranjani. Sabor violinista počinje u petak, a na velikoj pozornici nastupiće majstori na instrumentu sa četiri žice. U petak će se takmičiti mladi violinisti u dve kategorije, prvo juniori, a zatim u 20 sati na stadionu će gudala ukrstiti stariji violinisti u borbi za prvu , zlatnu i još tri prestižne saborske nagrade, najbolje odsvirano kolo, pesmu i najizvornije muziciranje.

– U subotu je maraton, tri sata virtouza i majstora kakvi se nikada do sada nisu našli na jednom mestu. Šilu, Ćobanu i Gurbetu i Mihailu Kaljeviću biće na velikoj saborskoj pozornici na stadionu uručena najviša priznanja majstori violine, kaže za RINU autor Sabora violinista Gvozden Nikolić.

Kada su koncerti u pitanju planirano je nekoliko veličanstvenih narodnih nastupa. Najpre će Dejan Nedić Tejovac u centru sala, u petak 22:30 održati svoj nastup i promociju novog albuma. Perica Vasić junior će u pauzi takmičenja na stadionu nastupiti sa blokom svojih pesama a Vasić se već uveliko kali na estradnoj sceni.

Subota je dan za violinu, dok će u nedelju na stadionu nastupiti legendarni Kazanova, čovek koji je poznat po narodnim dvojkama a pratiće ga rošeni brat Gurbet sa violinom.Tu na stadionu biće mu uručeno saborsko priznanje nagrada za 30 godina estradnog rada.

Svojih pet minuta prvi put imaće i popularni Dača Stanojević, takođe dvojkaš koji pleni svojim raskošnim glasom. U 20 : 30 na stadionu će se pojaviti Rada Manojlović za koju već vlada ogromno interesovanje.

– Odlučili smo se za narodne pevače, koji su veoma omiljeni u narodu, veoma skromni a veliki majstori. Oni su naša dobitna kombinacija i njima će mo uvek ukazati poštovanje i oni će najbolje pronositi slavvu Sabora i običnog srpskog sveta! Ovo je narodna svetkovina, nju je narod stvorio uz ogromnu pomoć svoje države. Takva će i ostati. Mega zvezde za milione koje traže neka pevaju nekim drugima, dodao je Nikolić.

Ono po čemu se ova manifestacija ističe u odnosu na ostale, jeste da je već unapred sa ugostiteljima utvrđen cenovnik pa tako kako kažu organizatori neće biti divljanja cena od strane pojedinaca, a ova narodna svetkovina biće baš to – organizovana za narod i pristupačna za baš svačiji džep.

(Pančevac/RINA)

POŠUMLJAVA SE DEO DEPONIJE VUJAN DO IBARSKE MAGISTRALE: Gornji Milanovac mogao bi da bude prva ekološka opština u Srbiji!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.