NIKAD NIJE BILO OVAKO! Svečani doček olimpijaca u Beogradu protekao uz nestvarne scene!

22:01

12.08.2024

Podeli vest:

printscreen/RTS

Osvajači medalja na Olimpijskim igrama u Parizu izašli su na čuveni balkon Starog dvora u Beogradu, gde su ih dočekali mnogobrojni navijači, nakon što ih je u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike primio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji im je zahvalio na pobedama i medaljama. 

Srpski olimpijci osvojili su pet medalja na juče završenim Igrama u Parizu – zlatne u vaterpolu, tenisu i streljaštvu, srebrnu u tekvondou i bronzanu u košarci.

Navijači, koji su nosili veliki broj srpskih zastava, na balkonu Starog dvora su prvo dočekali košarkaške reprezentativce i njihov stručni tim, koji su u Parizu osvojili bronzu.

Srpski reprezentativci su na balkon izašli uz pesmu Gale – „Freed from desire“, dok je publika uz nekoliko baklji preko toga pevala „Kari’s on fire’, posvećenu selektoru Svetislavu Pešiću „Kariju“.

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković obratio se navijačima i zahvalio im na sjajnom dočeku.

„Hvala svima što ste došli u ovakvom broju. Ovo je neverovatno. Imao sam čast i zadovoljstvo da budem na ovom posebnom balkonu više puta u svojoj karijeri, ali svaki put me sve više iznenađujete i svaki put sve više inspirišete svakoga od nas koji smo na terasi. Mislim da niste svesni koliko nam dajete snage. Ovo je najlepši osećaj koji sportista iz Srbije može da doživi. Hvala vam još jednom. Živela Srbija“, rekao je Đoković.

Jakšić i Stevanović: Teže je bilo izaći pred vas nego boriti se za medalju

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović i kapiten Nikola Jakšić obratili su se navijačima.

„Ljudi, ne znam šta bih vam rekao, ovaj momenat ovde, zbog njega se sve isplati. Hvala vam puno, hvala vam na svemu, hvala što ste ovde u ovolikom broju. Zahvaljujem se u ime ekipe i nadam se da ćemo ponovo moći da vas obradujemo“, rekao je kapiten srpskih vaterpolista.

Selektor Stevanović je izjavio da mu je teže bilo da izađe pred navijače nego da se bori za medalju.

„Teže je ovde izaći pred vas nego igrati polufinale i finale Olimpijskih igara. Dok smo gledali snimke kako ste se nervirali i kako ste navijali… Ovo je zlatnije i od zlatne medalje“, rekao je selektor Uroš Stevanović, kojem su navijači skandirali „Sad si uz’o trofej Uroše“.

Arunovićeva i Mikec: Ovo nije samo naša medalje

Zlatni srpski par strelaca Zorana Arunović-Damir Mikec pozdravljen je ovacijama.

„Večeras je zvanično zatvaranje Olimpijksih igara u Beogradu jer sam ja konačno došao kući“, našalio se Mikec.

Istakao je da je velika čast predstavljati svoju zemlju na najvećoj sportskoj smotri.

„Hvala vam svima na podršci, zaista mi je drago što smo obradovali sve vas najsjanijom medaljom“, rekao je Mikec i predao mikrofon Zorani Arunović, koja je takođe navijačima zahvalila na podršci.

„Osetili smo podršku svakoga od vas u svakom trenutku. Hvala vam što ste verovali u nas onda kada možda mi nismo dovoljno verovali u nas. Ovo nije samo naša medalja, ovo je medalja svakoga od vas“, naglasila je Arunovićeva i sa kolegom zapevala „Ja te volim Srbijo“.

Perišićeva: Hvala vam što ste nam dali vetar u leđa i snagu kad je bilo teško

Srebrna taekvondistkinja Aleksandra Perišić obratila se navijačima.

„Dobro veče Beograde i Srbijo. Hvala svima koji su došli u ovolikom broju, puno nam je srce što ste ovde. Hvala što ste bili tu kad je bilo teško i kad smo gubili volju, hvala vam što ste nam dali vetar u leđa i snagu da sve izdržimo. Živela Srbija“, rekla je Perišićeva okupljenim navijačima.

Avramović: Za ovo vredi živeti

Srpski košarkaš Aleksa Avramović obratio se navijačima ispred Starog dvora i istakao da za ovakav doček vredi živeti.

„Hvala vam puno što ste došli da nas pozdravite. Jedni drugima smo bili inspiracija, bili smo podrška svih ovih dana tokom kojih smo bili zajedno u Parizu. Hvala vam puno. Pet medalja je samo kruna svega što smo gradili svih ovih godina. Hvala vam puno i živela Srbija. Slava Bogu“, rekao je Avramović.

Hor „Čarolija“ otpevao je himnu Srbije „Bože pravde“, a pomogli su im sportisti na balkonu i navijači…

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Republika.rs sport (@republikars_sport)

 

Vučić: Napravili ste pobednike od svakog od nas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.