MIHOLJSKI SUSRETI SELA: U Opovu na najslađi način završena manifestacija, 50 izlagača na etno bazaru „Banatski slatki dan“

09:06

08.10.2024

Podeli vest:

Foto: Glas Opova

Po četvrti put u Opovu se održava manifestacija Miholjski susreti sela koje se finansira sredstvima Ministarstva za brigu o selu. Na centralnom trgu u Opovu održan je finalni deo programa manifestacije u okviru koje je organizovan etno bazar „Banatski slatki dan“ na kojem je učestvovalo 50 izlagača, najviše iz naših opštinskih mesta Opova. Sakula, Sefkerina i Barande, a izlagači su došli iz Pančeva, Jabuke, Glogonja, Alibunara, Crepaje, Vršca, Kačareva, Debeljače, Padinske skele, Padine, Vojlovice i Dolova.

Predsednica Udruženja „Aktiv žena Opštine Opovo“ Zorica Ugrinov ističe značaj ove manifestacije i čuvanja banatske tradicije.

– Manifestacija je ove godine više nego dobra, ima svega, izlažu udruženja žena, samostalni izlagači, vinari, medari, izrađivači nakita… Izlagača ima od Vršca, Alibunara, Crepaje, Padine, iz naše opštine, što govori da se za ovu manifestaciju pročulo. Mi smo danas pravilie banatske pogačice, red je bio zaista veliki i to je tradicija za koju se trudimo da se ne zaboravi. Jedan deo sredstava ćemo izdvojiti u humanitarne svrhe u cilju da pomognemo Mateji iz Sefkerina. Važno je pre svega da se družimo i da ne zaboravimo ono što je naše, izjavila je Zorica Ugrinov.

Miholjski susreti sela u OpovuFoto: Glas Opova

Sve štandove bazara obišla je predsednica opštine Anka Simin Damjanov zajedno sa svojim saradnicima iz lokalne samouprave.

– Danas je centralni dan manifestacije Miholjski susreti sela kada se održava „Banatski slatki dan“ i moram da naglasim da sam prezadovoljna kako ovo izgleda. Svake godine je sve više izlagača, danas ih je 50, što udruženja, što privrednika. Naravno, banatska hrana dominira, ali ponuda je veoma šarolika, prava umetnost na delu. Ovakve manifestacije su od velikog značaja za našu malu opštinu. Želim da iskoristim priliku da se zahvalim svim učesnicima koji su došli iz celog južnog Banata, pa čak i šire i danas smo u Opovu prikazali veličinu našeg južnobanatskog okruga, poručila je Simin Damjanov.

Na bini koja se nalazila u neposrednoj blizini bazara odvijao se muzički program na kojem su nastupila kulturno – umetnička društva „Sveti Nikola“ iz Sakula, pančevačko – opovačko društvo Čigra i Tamiški vez iz Opova. Publici su se predstavili i mladi muzičari školskog tamburaškog orkestra OŠ „Zoran Petrović“, kao i hor Opštinske narodne biblioteke Opovo „Harmonium“.

U finalu muzičke večeri nastupio je Nemanja Nikolić sa svojim pratećim bendom.

(Pančevac/Glas Opova)

SPOJ MATEMATIKE I UMETNOSTI U Opovu otvorena izložba Razgovori sa veštačkom inteligencijom

RAZGOVORI SA VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM Otvaranje izložbe grafika 5. oktobra u opovačkoj Galeriji

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.