RISTIĆEV RAFAL, SRBIJA NA KORAK OD SVETSKOG PRVENSTVA! Pobeda protiv Turske u neizvesnoj završnici, Turci promašili šut za pobedu!

08:20

15.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Fiba - The Basketball Channel

Fenomenalna završnica.

Reprezentacija Srbije je večeras u okviru ključnog meča za plasman na Mundobasket dočekala Tursku i u jednom izuzetno neizvesnom duelu slavila sa 77:76.

Srbija je povela sa 3:0 nakon trojke Ristića, ali je brzo usledila serija od 7:0 za goste. Nakon toga Srbija kreće ozbiljno, a nakon trojke Jaramaza imali smo 21:17.

Sjajno završnica četvrtine je bila nakon ukradene lopte i zakucavanja Ognjena Dobrića, ali su se Turci vratili početkom druge četvrtine.

Velike probleme su imali i jedni i drugi u napadu zbog agresivnosti protivnika, a posle zakucavanja Gudurića bilo je 28:26 u korist našeg tima, a onda i kontra i asistencija Anđušića za Mitrovića za plus 4.

Izvanredna odbrana našeg tima se nastavila tokom ove četvrtine, Turska nije pronalazila rešenje, neretko se dešavalo da se sve rešava u poslednjim sekundama napada, dok je na drugoj strani bila za nijansu bolja situacija.

Ipak, Vilbekin je na individualni kvalitet uspeo da smanji na 32:29, ali smo ponovo odigrali fantastičnu odbranu, pa smo stigli posle poena Jaramaza sa linije za slobodna bacanja do 37:29.

Gosti uspevaju na kraju da naprave mini-seriju, popustila je i koncentracija našeg tima.

Održavala se prednost reprezentacije Srbije, a onda je Bitim pogodio trojku za 42:41. Povela je Turska sa 46:45, ali je nakon toga tim Svetislava Pešića uspeo da se konsoliduje, a kada je svirana tehnička greška klupi reprezentacije Turske, došli smo i do prednosti od 54:47, ali su naši rivali imali Vilbekina koji je odmah pogodio trojku.

Loša igra naše reprezentacije u napadu je bila vidljiva, odbrana nas je držala u prednosti, ali nismo postigli čitava dva minuta koš u trećoj deonici, pa smo ušli u poslednju sa 54:54.

Vilbekin je uspeo da pogodi novu trojku za prednost gostiju, ali je Ristić odmah vratio na startu poslednje četvrtine. Sjajni Ristić je pogodio i svoju treću trojku za 60:59, ali je bilo jasno da će biti velika neizvesnost u samom finišu.

Neshvatljiva namerna lična greška Dobrića je praktično donela Turskoj 4 poena viška, ali mi smo imali fantastičnog Ristića koji je pogodio novu trojku.

Na ulasku u poslednja četiri minuta bilo je 70:70, a onda se Dobrić iskupio za sve, pogodio je trojku za 73:70 na 3 i po minuta do kraja. Dve trojke Turske su usledile, Vilbekin je bio neumoljiv za 75:76.

Neverovatna završnica, čista rampa Gudurića je okarakterisana kao faul, ali je naturalizovani Turčin Vilbekin promašio oba. Fantastična odbrana Srbije u poslednjem minutu, posebno Jovića nad Vilbekinom, a onda je na 32 sekunde do kraja Pešić tražio tajm-aut pri vođstvu od 77:76.

Ipak, morali smo da branimo poslednji napad utakmice zbog slabe organizacije u našem napadu, ali smo odigrali sjajnu odbranu, dovoljno za pobedu koja je ključ.

Kod Srbije Gudurić 18 poena, Ristić 16, a Dobrić 11. Kod Turske Vilbekin 22 poena, Bitim 18.

Turska više ne može da nas pretekne do kraja kvalifikacija, pa je sve što nam je potrebno do kraja pobeda protiv Velike Britanije kod kuće za plasman na Mundobasket.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.