PROLEĆNE TEMPERATURE: Danas sunčano i toplo, temperatura do 15 stepeni. Evo kada možemo očekivati promenu vremena

08:18

16.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji ujutro magla, koja će se ponegde u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka zadržati pre podne.

U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab, promenljiv, krajem dana na istoku Srbije u pojačanju i u skretanju na zapadni.

Najviša dnevna temperatura do 15 stepeni.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu ujutro u pojedinim delovima grada magla. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab, promenljiv. Najviša temperatura oko 12 stepeni.

Najhladnije je jutros bilo u Sjenici, gde je izmereno – 12 stepeni. U Kuršumliji, Zaječaru, Leskovcu i Dimitrovgradu je bilo – 6, na Kopaoniku, Paliću, u Somboru, Vranju i Kruševcu bilo je – 5, a najviša temperatura izmerena je u Beogradu, 3 stepena iznad nule.

Printscreen/RHMZ

RHMZ najavljuje porast temperature

Stabilno vreme sa slabim vetrom do petka će usloviti lokalnu pojavu magle u nizijama, po kotlinama i dolinama reka. Uz maglu se očekuje i slab jutarnji mraz, ali će dnevna temperatura biti u porastu, najavljuje Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Najtoplije će biti sutra, 17. februara i za vikend, uz dnevne temperature u većini mesta od 12 do 19 stepeni. Uslova za slabu kišu sutra i prekosutra biće samo na severoistoku Srbije, a u nedelju kratkotrajno i u ostalim krajevima. Zapadni i jugozapadni vetar biće u pojačanju, pa se jutarnje magle krajem sedmice ne očekuju, ali će se usled porasta temperature intenzivirati topljenje snega u planinskim predelima.

U noći između nedelje i ponedeljka, 19. i 20. februara, usled pada temperature kiša će preći u sneg prvo u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, a u ponedeljak ujutro 20. februara kratkotrajno i u nižim delovima na jugu i jugoistoku zemlje. Prestanak padavina očekuje se tokom dana. Porast temperature ponovo se očekuje sredinom naredne sedmice.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak, 16. februar

Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata biometeorološka situacija usloviće smanjenje tegoba, ali se izvesna opreznost savetuje osobama sa srčanim tegobama, a u jutarnjim satima i astmatičarima. Mogući su neraspoloženje i glavobolja. Pored adekvatnog odevanja preporučuje se i povećana pažnja u saobraćaju.

(Pančevac / RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.