NOVOSTI S VATRENE LINIJE: Obrni-okreni, „družina“ u vrhu!

09:47

11.10.2022

Podeli vest:

Proteklog vikenda u Budimpešti je održano finale Lige mladih Evrope u streljaštvu, u kome su nastupile i dve šestočlane ekipe reprezentacije Srbije.
Naš nacionalni tim koji se takmičio u gađanju iz vazdušne puške osvojio je treće mesto, a pucali su: Aleksandra Havran iz Stare Pazove, Anja Knežević iz Novog Beograda, Ljiljana Cvetković iz Niša, Uroš Aleksić iz Kragujevca, Veljko Janković iz Smederevske Palanke i Aleksa Rakonjac iz Pančeva.
Reprezentacija Srbije je najpre pobedila ekipe Češke i Norveške i tako stekla pravo da se bori u finalu. Usledio je poraz od izabranog tima Ukrajine, a u borbi za treće mesto naši strelci su savladali tim Italije i tako osvojili bronzano odličje.

Iako je član SD-a „Pančevo 1813” Marko Ninković u direktnoj borbi imao jednu pobedu za ekipu Srbije u gađanju iz vazdušnog pištolja, učinak ostalih članova reprezentacije (Eleonora Radulović, Marta Novović, Olga Stojanović, Luka Milošević i Aleksa Nikolić) nije bio dovoljan za ulazak u borbu za medalje, tako da su „pištoljaši” morali da se zadovolje plasmanom od petog do osmog mesta.

Stručni štab reprezentacije Srbije činili su Ivan Manojlović, Saša Iker i Stefan Višekruna.
Pančevac Aleksa Rakonjac nastavlja treninge i pripreme za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od 15. do 22. oktobra u Kairu, a ostali takmičari „družine” spremaju se za nadmetanje u prvom kolu Lige Vojvodine, koje će biti na programu 9. oktobra u Pančevu i prvom kolu Kupa Srbije, 15. oktobra u Nišu.
Kup Vojvodine u gađanju iz serijske vazdušne puške održan je prošlog vikenda u Vrbasu, a šestočlana ekipa SD-a „Pančevo 1813” zauzela je četvrto mesto u ukupnom plasmanu.
Nadmetali su se pioniri Ana Negovanović (164 kruga) i Ognjen Lukić (177), juniori Teodora Kondić (364) i Ognjen Bunčić (340) i seniori Snežana Fodor (288) i Dalibor Pavlović (354 krugova).

Finale Kupa Srbije biće održano 22. oktobra u Pančevu.

Ženska ekipa „Tamiš–Dunav” iz Pančeva osvojila je prvo mesto, muškarci su se okitili srebrom, a Irena Despotović bila je pojedinačno najuspešnija i osvojila srebrnu medalju u konkurenciji 28 ekipa vodoprivrede iz cele Srbije koje su se takmičile proteklog vikenda u Kladovu.
Uspeh nije izostao nakon redovnih treninga u prostorijama Streljačke družine „Pančevo 1813”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.