RADOST U PLESNOM STUDIJU LANA: Mlade mažoretkinje iz Pančeva i Starčeva osvojile čak 5 zlatnih medalja na Internacionalnom plesnom takmičenju

14:19

27.02.2023

Podeli vest:

Printscreen/FB Lanaplesnistudio

U pančevačkom Plesnom studiju „Lana” juče se slavilo. Njihove mlade mažoretkinje, iz Pančeva i Starčeva, ostvarile su zavidne rezultate na Internacionalnom plesnom takmičenju, održanom u Hali sportova na Strelištu u organizaciji Aleksandre Rapajić.

One su osvojile čak PET zlatnih odličja u isto toliko takmičarskih kategorija.

Nastupilo je ukupno 26 devojčica iz ovog plesnog studija.

Na ostvarenom uspehu svakako treba čestitati i trenerima, a važno je napomenuti i da je devojčicama iz Starčeva ovo bilo prvo takmičarsko iskustvo, kao i dvema devojčicama iz Pančeva.

Grupa mažoretkinja iz Starčeva, radi od septembra 2022. godine, trenutno broji 9 članica, koje su za manje od 6 meseci postigle sjajne rezultate, s ponosom ističu instruktorke plasa Bogdana i Bogdanka Kelča.

Devojčice iz Pančeva su takođe ostvarile lep plasman i zadovoljni smo njihovim uspehom kao i one same. S obzirom da je većina devojčica u grupi već više od dve, tri godine naš cilj je bio da one postanu tim što su juče i dokazale u toku priprema za samo takmičenje. Pripreme su uvek kompleksne – frizura, šminka, kostimi, rekviziti, zagrevanje… One su juče bile dobro organizovane i sve su timski odredile, što je veoma pohvalno, rekle su za Pančevac Bogdana i Bogdanka Kelča.

One navode da je ovo bilo prvo takmičenje i za Stašu Mijaljević i Mirjanu Zatsepinu koje su jedne od najmlađih u klubu.

Mirjana je devojčica iz Rusije i kod nas u klubu je svega mesec, dva. Ovo je bio izazov i za nju i za nas. Staša je pomogla Miri i njihova koreografija je dobila smisao. Devojčicama je drago što imaju drugaricu iz druge države i trude se, kao i mi treneri, da joj pomognemo što više i prevaziđemo poteškoće u razgovoru, jer Mirjana ne govori srpski jezik, navode instruktorke.

Bogdana i Bogdanka Kelča naglašavaju da su zahvalne svima koji prate i podržavaju rad Plesnog studija „Lana”, u proteklih skoro 5 godina, koliko je prošlo od osnivanja, kao i svim roditeljima i deci koja su izabrala baš ovu školicu plesa.

Dalje, kako kažu, nastavljaju punom parom. Pripremaju se za kranevale, takmičenja i razne manifestacije u zemlji i regionu.

(Pančevac/Miroslava Cvejin-Galešev)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.