PRODUŽEN PRITVOR SLAĐANU TRAJKOVIĆU: Izrečena mera pritvora na još dva meseca

16:57

15.03.2023

Podeli vest:

printscreen/Društvene mreže

Osnovni sud u Prištini produžio je Slađanu Trajkoviću, bivšem pripadniku kosovske policije meru pritvora na još dva meseca.

Prema rečima njegove supruge Suzane, Slađan je i dalje u teškom zdravstvenom stanju, a uprkos tome što je njegov advokat Dejan Vasić u više navrata zahteva od pravosudnih organa da Trajkoviću pritvor bude zamenjen drugom merom, kućnim pritvorom ili da mu se omogući lečenje u bolničkom centru u Mitrovici, sud je ponovo produžio meru sudskog pritvora.

– Budući da moj suprug ima zdravstvenih tegoba i da je Vlada Srbije dala garancije za njega, nadali smo se da će Slađan biit pušten na slobodu – ističe njegova supruga

Suzana podseća da je on uhapšen petanestog decembra prošle godine u naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici zbog sumnje da je navodno učestvovao u ratnom zločinu 1999. godine, iako kako ističe, on čak ne zna mesto u kojem je navodno počinio zločin. Slađan je, kako tvrdi njegova supruga Suzana, bio dobar i sa komšijama Albancima, a tokom jendog od protesta za njegovo oslobađanje, osim komšija Srba bili su prisutni i Albanci. Inače, Trajković je od trenutka hapšenja smešten u zatvor u Grdovcu kod Podujeva.

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.