NEZASLUŽEN PORAZ ŽELEZNIČARA: Gosti iz Sremske Mitrovice idu kući sa sva tri boda FOTO

18:12

23.03.2023

Podeli vest:

Pančevac/G.J

U 25. kolu Prve lige Srbije Železničar je na svom terenu pretrpeo poraz od Radničkog iz Sremske Mitrovice sa 2:1 (1:1).

Pančevac/G.J

Poveli su gosti posle brzog kontranapada već u 8.minutu. Pogrešili su domaći odbrambeni fudbaleri na sredini terena, što brzonogi napadači gostiju koriste i kada je lopta došla ispred šesnaesterca do Gajića on preciznim udarcem je šalje u donji levi ugao.

Radost Radničkog nije dugo trajala. Samo pet minuta kasnije Grgić stvara sebi poziciju za udarac sa 18 meatara i šutira veoma precino u donji levi ugao gostujućeg golmana koji je bio nemoćan.

Imao je Radnički u 44. minutu priliku i da povede, ali na odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom. U natavku meča Železničar je imao inicijativu i bio je opasniji, ali nikako nije uspevao da probije odbranu gostiju. U 67. minutu na ivici šesnaetserca srušen je Đorđević, domaćini traže penal, ali sudija ostaje nem. U nastavku akcije Zuvić lepim „makazicama„ šutira, ali lopta odlazi za malo preko prečke.

Igrao se 86. minut kada su posle jednog bezazlenog centaršuta u duelu bili golman Živković i centarfor gostiju Đorđević, došlo je do kontakta i gostujući fudbaler uspeva da zahvati loptu glavom koja je odskakutala u mrežu. Fudbaleri Železničara tražili su da sudija Nenad Minaković svira prekršaj nad golmanom, međutim on je pokazao na centar.

U zaustavnom vremenu Mirosavljev je u šesnaestercu gostiju najviši u skoku, dobro šutira, ali lopta pogađa prečku i odlazi u gol-aut i gosti tako uz mnogo sreće, ali i diskutabilnih odluka sudije osvajaju sva tri boda. Nakon drugog uzastopnog poraza trener domaćih Tomislav Sivić razloge za poraz potražio je i u desetkovanom sastavu:

– Igrali smo bez 4 standardna igrača koji su povređeni, primili smo gol iz kontre koji nas je mnogo poremetio. Upozoravao sam svoje igrače na njihove brze kontranapade. Imali smo posed, bili smo opasniji, ali kad smo mi trebali da damo gol, mi smo ga primili i to posle problematične situacije.Moramo se podići što pre, moramo da zbijemo redove i da nastavimo put ka ostvarenju našeg cilja- zaključio je Sivić.

Nakon ovog kola redosled na vrhu tabele ostao je nepromenjen, jer je i prvoplasirani IMT pretrpeo poraz na svom terenu, tako da je ostao sa 53 boda, a Železničar je drugi sa 49 bodova. Grafičar se jedino približio koji je na 3. mestu sa 44 boda.

(Pančevac/G.J)

PANČEVAČKI VESLAČI OTVORILI SEZONU NA VODI: Osmerac zauzeo osmo mesto u Budimpešti FOTO

MLADI KARATISTI PANČEVA VRATILI SE IZ MLADENOVCA SA ČETIRI ODLIČJA Jedno zlato, dva srebra i bronza za karatiste Dinama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.