SMENA TRENERA I U RUKOMETNOM KLUBU: Nenad Kraljevski završio misiju u Dinamu iz Pančeva, naslediće ga Dragan Marković! FOTO

09:28

29.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/IG/rukometni_klub_dinamo_pancevo

Posle poraza od Metaloplastike, Dinamo se razišao sa iskusnim stručnjakom, a doveo nekadašnjeg rukometaša Borca i Crvene zvezde, bivšeg selektora Bosne i Hercegovine.

Dinamo iz Pančeva je letos napravio respektabilan tim, planirao se napad na trofeje. Dobro je krenuo tim iz Banata, jedini je dobio Vojvodinu u Superligi, ali loše igre u 2023. godini. Posle poraza od Metaloplastike u 21. kolu Arkus lige na svom terenu (21:26), uprava žuto-crnih odlučila je da smeni Nenada Kraljevskog.

Nekadašnji trener šampionskog tima Crvene zvezde iz 2008. godine (poslednja titula za crveno-bele) stigao je u leto 2021. godine posle titule u Makedoniji sa ženskom ekipom Kumanova. Prošle godine su Pančevci bili četvrti, izborili su Evropu. Ove sezone se stiglo do osmine finala EHF kupa gde je Dinamo eliminisan od češke Karvine.

Novi trener Dinama biće nekadašnji rukometaš Borca i Crvene zvezde, bivši selektor Bosne i Hercegovine, Dragan Marković, saznaje Mozzart Sport.

„Tačno je, Kraljevski nije više naš trener. Imali smo odličnu saradnju, za njega ne mogu niša loše da kažem. Rastanak je bio korektan koliko to može u ovakvim situacijama. Izabrali smo Dragana Markovića, doveli ga pred kraj sezone, da pokušamo da ispravimo propušteno. Ide plej-of, pa verujem u bolje igre našeg tima“, rekao je predsednik Dinama Danijel Subotić.

Popularni Marka je dugo igrao u Nemačkoj, bio je trener u ovoj zemlji, radio je u Poljskoj, a najveći uspeh imao je sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Vodio je ovu selekciju pet godina u najuspešnijem periodu u istoriji Zmajeva koje je rezultiralo učešćem na Svetskom prvenstvu 2015. godine u Kataru, zasad jedinom za ovu državu.

Marković je tokom dana promovisan u novog trenera Pančevaca.

U Superligi je sve krenulo loše za Dinamo posle od poraza u Leskovcu od Dubočice. Usledio je remi sa Crvenom zvezdom u Pančevu, eliminicacije iz Evrope, kao i ubedljiv poraz od Vojvodine sa čak 13 pogodaka razlike (21:34) u Novom Sadu. Poraz od Metaloplastike u ponedeljak je značio i razlaz Dinama i Kraljevskog posle nepune dve sezone.Dinamo ne mora da brine za mesto u Evropi. Pet kola pre kraja je četvrti, teško će da bude ispred Metaloplastike, ali još može da prestigne Partizan na trećem mestu i izbegne prvog favorita za titulu Vojvodinu u polufinalu plej-ofa.

Dinamu ostaje šansa u Kupu Srbije. U polufinalu dočekuje u Pančevu Partizan.

(Pančevac/Mozzartsport)

SIVIĆA NASLEDIO U PAZARU, SADA GA MENJA I U ŽELEZNIČARU: Vladimir Gaćinović biće novi trener DIZELKE!

TOMISLAV SIVIĆ NAKON SMENE: Kako smo radili govori sadašnje stanje na tabeli, nakon svega osećam da sam uradio dobar posao u Pančevu

ŽELEZNIČAR SMENIO TRENERA: Ceh za loše rezultate platio Sivić! Za njegovog naslednika pominje se Vladimir Gaćinović!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.