ZVEZDA PROTIV FENERBAHČEA ZAVRŠAVA UČEŠĆE U EVROLIGI: Sudbina Fenera, Partizana i čitavog kostura TOP 8 zavisi od ove utakmice!

18:06

13.04.2023

Podeli vest:

printscreen/tw: @kkcrvenazvezda

Zvezda igra za čast, novac, „pomoć Partizanu“ i eliminaciju Fenera.

Košarkaši Crvene zvezde večeras završavaju takmičenje u Evroligi.

Šampion Srbije u poslednjem 34. kolu regularnog dela sezone dočekuje Fenerbahče, a meč u hali „Aleksandar Nikolić“ počinje u 19 sati.

Zvezda ima skor 16-17 i ostala je bez šansi da se nađe u plej-ofu, a verovali ili ne, Fener i pored toga što ima učinak 19-14, kao Partizan i Makabi, još nije obezbedio Top 8 i biće pod velikim pritiskom u Beogradu.

Za Crvenu zvezdu ova utakmica nema preteran takmičarski značaj, ali ima finansijski, a takođe ovaj meč može mnogo toga da odluči i kada je u pitanju konačan plasman ekipa u Top 8, ali i pozicije sa kojih će timovi ući plej-of, uključujući i to ko će biti rival Partizanu u borbi za fajnal-for.

Do sada je Top 8 obezbedilo šest ekipa, a to su Olimpijakos, Real Madrid, Barselona, Monako, Makabi i Partizan.

Turski šampion još nije osigurao plej-of, pošto ima pobedu više od Žalgirisa i Baskonije, ali i lošiji međusobni skor od njih. U slučaju da Fener izgubi od Zvezde, Makabi pobedi Real na svom terenu, a Baskonija bude bolja od Olimpijakosa u gostima, ekipa Dimitrisa Itudisa bi ispala iz Top 8, a tamo bi otišli Žalgiris i Baskonija.

Zvezda bi pobedom osigurala deseto mesto na kraju takmičenja, što nije zanemarljivo sa finansijskog aspekta, jer ta pozicija donosi 410.526 evra.

Ukoliko Zvezda pobedi, to bi moglo da pomogne i Partizanu kada je u pitanju konačan plasman pred Top 8. Partizan ne može da bude osmi, ali su otvorene sve kombinacije od petog do sedmog mesta.

Peto mesto je sigurno najpoželjnije za crno-bele, jer ono donosi duel sa Monakom u plej-ofu, koji je svakako poželjniji rival od Olimpijakosa, Reala i Barselone. Partizan je u regularnom delu sezone dva puta pobedio Monako.

Partizanu je za peto mesto potrebno da on pobedi Panatinaikos, da Zvezda pobedi Fenerbahče i da Real pobedi Makabi u Tel Avivu.

Ukoliko Zvezda ne uspe da pobedi Fenerbahče, Partizan sigurno neće biti peti, šta god da uradi protiv Panatinaikosa i onda bi mu rivali bili Real, Barselona ili Olimpijakos.

U tom slučaju bi bio ili šesti ili sedmi, u zavisnosti od ishoda meča Makabi – Real. Ako bi Makabi pobedio, Partizan bi bio sedmi, a ako Makabi izgubi, crno-beli bi bili šesti, pod uslovom da pobede Panatinaikos.

Dakle, mnogo je kombinacija u igri, a sve će biti značajno jasnije posle duela između Zvezde i Fenera.

(Pančevac/Sportske)

NA KOGA ĆE PARTIZAN U TOP 8 EVROLIGE? Mnogo toga će se znati nakon današnjih mečeva!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.