PANČEVCI PROSLAVLJAJU DAN RADA NA TAMIŠKOM KEJU Prvomajski uranak naši sugrađani provode uz pesmu, pecanje i roštiljanje FOTO i VIDEO

12:13

01.05.2023

Podeli vest:

Pančevac

Prvi maj, međunarodni praznik rada, Pančevci tradicionalno proslavljaju na gradskom Tamiškom keju gde su se i ove godine okupili u velikom broju.

Već oko 11 sati kej je bio pun, iako su mnogi tek počeli da pristižu. Veliki broj mladih se okupio, pa su se zvuci gitare, pesme i vreve mogli čuti već pre podneva. Iako su se narodnjaci mogli čuti sa raznih zvučnika, gitaristi su se odlučili za pop instrumentale.

 

Tradicionaln izbor jela je i ovaj put roštilj, čiji se miris širio duž tamiške obale. A neki su se odličili i za svežu ribu koju danas budu upecali.

Pančevac

Lepo vreme naši sugrađani iskoristili su za šetnju, vožju bicikla i trčanje. A neki su čak i bosi prošetali po travi da upotpune užitak ovog pravog prolećnog dana.

Pančevac

Reka Tamiš se ponovo izlila iz korita, tako da je voda došla tik do suncobrana, gde se okupljaju naši sugrađani.

Pančevac

Podsetimo, menadžerka grada Maja Vitman je za Pančevac najavila da će za najmlađe na tamiškom keju biti napravljen jedan prelep kutak za igru, druženje i uživanje.

– Posebno smo vodili računa o najmlađima, imajući u vidu i potrebe odraslih. Naša deca zaslužuju da imaju svoj kutak, koji će na prvom mestu biti bezbedan. Za ove potrebe odlučili smo se za nešto drugačiji sadržaj, kakvog još nema u gradu. Biće to multifunkcionalne sprave namenjene za razvoj motorike i kreativnosti i sticanje novih veština. Podloga će biti od tartana, površine 600 kvadratnih metara, s motivima reke, u duhu ambijenta na kome se nalazi. U saradnji sa stručnim licima koja se bave ovom delatnošću osmišljen je sadržaj s ciljem bezbednog kretanja. Mnogo se radujemo što ćemo mališanima ponuditi još jedan zabavni park s različitim spravama i novim izazovima. Biće ovo najlepše mesto za njih u gradu, izjavila je nedavno Vitman.

 

(Pančevac)

PRVI MAJ OSTAJE VAŽAN DEO SRPSKE KULTURE I TRADICIJE Prvomajski uranak je prilika za okupljanje porodice i prijatelja u prirodi!

SUNAČANO I TOPLO VREME ZA PRVOMAJSKI URANAK Naoblačenje i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom u poslepodnevnim časovima!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.