GDE JE BOLJE, U SUPERMARKETU ILI NA PIJACI: Vodič za kupovinu voća i povrća, evo šta kažu naši sugrađani!

09:16

04.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Pancevo RTV

Gde je lepše, bolje, svežije, prirodnije? Da li su to baš pravi razlozi za odlučivanje gde ćemo nabaviti voće i povrće? Možda se sve, ipak, na kraju svede na cenu. Supermarketi kao veliki dobavljači imaju mogućnost nabavke po niskim cenama. S druge strane, nakupci na pijaci šacuju cene drugih, pa i u prodavnicama. „Domaći” prodavci na pijaci pak tvrde da je njihov paradajz baš onaj domaći. A tokom sezone možda dva ili tri puta naletimo na onaj sladak iz detinjstva. Tako i u dilemi da li je bolje kupiti voće i povrće u supermarketu ili na pijaci teško ćete nekog ubediti u ono u šta ne veruje.

BRANISLAV NIKOLIĆ, ugostitelj:

– Moj izbor je isključivo pijaca. Voće i povrće je tu najjeftinije i najsvežije. Ne odustajem od pijace. U supermarketima mi te voćke i povrćke deluju zgužvano, a samo treba pogledati kako izgledaju rotkvice, spanać, mladi luk… na pijaci. Zelena salata je zelena, nije siva kao u prodavnici.

Pančevac

SLOBODAN ILIĆ, poljoprivrednik:

– Ako se nađem u supermarketu, onda kupim tamo, ako se nađem na pijaci, onda na pijaci. Mada, čini mi se da je jeftinije u marketu, a da je veći izbor na pijaci. Procenjujem šta mi više odgovara.

Pančevac

JELKA FIŠĆAN, domaćica:

– Sve voće i povrće uvek kupujem na pijaci. Tu je uvek svežije i ne gledam ga u supermarketu. Nemam svoje specijalne prodavce, nego gledam kvalitet. To mi je jedino važno. A trenutno na pijaci najviše kupujem kupus, paradajz, krastavce…

Pančevac

BRANISLAV JANKOV, poljoprivrednik iz Crepaje:

– Nabavljam voće i povrće i u prodavnici i na pijaci. Pratim cene. Znam uvek koliko gde koštaju banane, rotkvice, salata… Zimus sam u marketima na akcijama vrlo jeftino uzimao pomorandže i jabuke. Mada je na pijaci nekako lepše. Imam prodavca kod kojeg redovno nabavljam japanske jabuke fudži. Najlepše su, curi sok iz njih kad ih zagrizeš.

Pančevac

VESNA DAN, prodavačica iz Vršca:

– Godinama kupujem u supermarketima. Svi koji kažu da je na pijaci kvalitetnije, pričaju bez veze. A u prodavnici je mnogo jeftinije. Tamo je ponekad i duplo jeftinije.

Pančevac

SLOBODAN STOJANOVIĆ, penzioner:

– Bolje je i slađe na pijaci. Sve voće i povrće. Mislim da je i jeftinije. Nemam mnogo novca, ali uvek imam za malo. Kupim i po nekoliko stotina grama i nikad ne idem u prodavnice.

Pančevac

(Pančevac/N.Simendić)

MI PITAMO ZA VAS: Može li mi suprug uzeti decu ako se razvedem?

UOČITE PROBLEM: Koš bez koša na Kotežu 2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.