NA TEZGE STIGLE I PRVE DOMAĆE JAGODE: Koštaju 500 dinara po kilogramu, a sve što stigne na pijace odmah se i proda!

10:26

08.05.2023

Podeli vest:

RINA.rs

Vanserijski krupne i crvene, ali po mnogima i „plastične“, jagode iz uvoza koje papreno koštaju konačno su pale u drugi plan. Na pijačne tezge stigle su one domaće, neprskane, fantastičnog ukusa i slatkoće. Prema rečima voćara, zbog nepovoljnih vremenskih prilika rod je ove godine malo kasnio ali ono što je pristiglo na berbu je odličnog kvaliteta.

– Berba domaćih jagoda kao i njihova prodaja ove sezone tek su počeli, a po kilogramu sada koštaju 500 dinara. To je cena koja će tokom narednih dana sigurno varirati i naravno spuštati se kako berba odmiče, kažu prodavci na čačanskoj pijaci.

RINA.rs

Iako su se tek pojavile i cena nije baš toliko niska, potražnja za domaćim crvenim plodovima već je ogromna. Sve što se donese na tezge, velikom brzinom biva rasprodato.

– Kupci znaju da ništa ne može da se poredi sa ukusom domaćih jagoda. Većinom kupuju na malo, po kilogram ili dva. Ali, ima i onih koji već sad kupuju na gajbice kako bi napravili sok ili džem. Mada, za to se čeka i da malo spadne ova početna cena, dodaju prodavci.

U odnosu na prošlu godinu cena prvih jagoda nije skočila, jer se i prethodnih godina kretala oko 500-600 dinara. Ipak, skok je zabeležen na period od pre dve godine kada je kilogram jagoda na početku berbe koštao oko 300 dinara.

(Pančevac/RINA)

ISTORIJSKA PARTIJA NIKOLE JOKIĆA NEDOVOLJNA ZA POBEDU! Srpski as uradio nešto što nije niko pre njega! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.