DANILOVIĆEVOJ MALO FALILO DO POBEDE KARIJERE Srpkinja izgubila meč od 7. teniserke sveta u trećem kolu Rolan Garosa!

22:17

03.06.2023

Podeli vest:

printscreen/ig

Srpska teniserka, Olga Danilović, odigrala je sjajan meč protiv sedme na svetu, Ons Žebur.

Nažalost, uprkos vođstvu od 1:0 u setovima, Srpkinja je poražena rezultatom 6:4, 4:6, 2:6.

Nije greška ako kažemo da je apsolutno zasluženo stigla do prednosti, s obzirom na to da od samog starta igra bez strah, kvalitetno udara, odlično se kreće. Pružila je fantastičan otpor nekada drugoj teniserki sveta, ali jasno je da je stvar bila daleko od gotovog!

Bitno je pomenuti da je Olga popravila procente prvog servisa u odnosu na start meča i dovela ih do 58 odsto, dok je Žebur u zadnjih nekoliko gemova servirala lošije u odnosu na uvodne gemove.

Bekhend je pravio puno problema Danilovićevoj u drugom setu, tim udarcem je pravila najveći broj neiznuđenih grešaka, a mnoge od njih stigle su u nezgodnim trenucima.

U odnosu na prvi set, za nijansu je pala naša teniserka, što je iskusnoj Tunižanki bilo dovoljno da se izbori za odlazak u odlučujući, treći set.

Olga je imala šest brejk šansi u drugom delu, ali je iskoristila samo jednu.

Nažalost, u trećem delu igre, Žebur se razigrala, stigla je do dva brejka prednosti i dovela protivnicu u tešku situaciju. Olga je uspela da vrati jedan brejk, ali se potom pri rezultatu 2:4 povredila.

Iskrenula je zglob, Žebur je potom ponovo došla do brejka, a Olga je tražila ulazak lekara. Tunižanka je potom završila posao svojim servisom.

Sada je najbitnije da povreda nije ozbiljnija.

Danilovićevu čeka napredak na VTA listi i dolazak na 97. mesto, što je za samo jednu poziciju lošije od najboljeg rezultata srpske teniserke.

Dolazak do trećeg kola najbolji je uspeh Srpkinje na grend slemovima i nema sumnje da će u bliskoj budućnosti doći do novih velikih rezultata i probijanja ka vrhu svetskog tenisa, ukoliko nastavi sa partijama kakve smo gledali u Parizu.

 

(Pančevac/Kurir)

POZNATO KAD SUTRA NOVAK IZLAZI NA TEREN Ovaj termin će obradovati ljubitelje tenisa! Đoković igra za novo četvrtfinale Rolan Garosa!

OLGA DANILOVIĆ BEZ PUNO MUKA IDE DALJE! Srpska teniserka savladala Katerinu Baindl i plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.