SRBIJA POD VODOM: Vanredna situacija u 37 opština! Evakuisano 75 ljudi! Haos u Novom Pazaru FOTO I VIDEO

09:12

16.06.2023

Podeli vest:

Pritnscreen/192_rs

Vanredna situacija proglašena je u 37 opština zbog problema sa poplavama i izlivanjem bujičnih potoka. U Kragujevcu je evakuisano 14 osoba, dok je RHMZ izdao upozorenje na obilne padavine za danas i sutra.  Voda je odnela most na Ibarskoj magistrali u mestu Adrani kod Kraljeva, tako da je u prekidu taj deo magistrale ka Čačku. Reka Belica koja je noćas ugrožavala Jagodinu opala tokom jutra, ali je sinoć 19 osoba evakuisano u Trnavi. Zbog izlivanja Lepenice, evakuisano je 14 osoba u kragujevačkim naseljima, javlja RTS.

Kako javljaju naši dopisnici RTS iz Kraljeva, zbog obilnih padavina došlo je do izlivanja potoka Musača, u mestu Adrani. Nekoliko kuća je pod vodom, a voda je odnela i most na regionalnom putu, zbog čega je u prekidu saobraćaj Ibarskom magistralom između Kraljeva i Čačka. Sinoć je bio u prekidu i stari put ka Čačku, ali je on sada prohodan. Do Čačka se može i obilaznim putem Kraljevo–Kragujevac, preko Gruže i Knića.

 

Strašni prizori iz Novog Pazara

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Evakuisano 75 ljudi 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, nakon obilnih padavina tokom noći evakuisali su 75 osoba iz poplavljenih područja u različitim delovima Republike Srbije.Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a osim evakuacije, angažovani su na crpljenju vode u svim navedenim mestima.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kiša nanela štetu svim selima u Medveđi
Voda se u Medveđi izlila na poljoprivredno zemljište, a ušla je i u neka domaćinstva. Oštećeni su putevi u svim selima, kao i lokalni putevi drugog reda.

U kriznom štabu kažu da nema sela bez štete, a sanacija neće početi dok kiša ne prestane i zemlja se malo osuši.

Širom Srbije se otkazuju manifestacije koje je trebalo da budu na otvorenom
Za danas najavljen Sajam roditeljstva u Zrenjaninu otkazan je zbog vremenskih uslova i biće održan u ponedeljak, 19. juna 2023. godine, u isto vreme i na istom mestu – u 9.30 časova, na Trgu slobode. Takođe, juče je otkazan i Beer fest, koji je zbog obilnih padavina pomeren za ponedeljak, 19. jun, javlja Telegraf.

 

Potop u Kliničkom centru Kragujevac
Voda je prodrla i u Klinički centar u Kragujevcu, a na društvenim mrežama objavljena je fotografija na kojoj se vidi kako ljudi pokušavaju da raščiste vodu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U Jagodini evakusaino 19 osoba
Reka Belica koja je noćas ozbiljno ugrožavala Jagodinu opala je tokom ranih jutarnjih sati za 40 centimetara, tako da je situacija trenutno znatno bolja.

Cele noći trajala je odbrana, pre svega, mostova u gradu, jer je voda došla do njih. Dodatno su vrećama sa peskom utvrđivani bedemi na većem broju mesta na toku Belice kroz grad.

Najteže je prošle noći bilo u selu Trnava uzvodno od Jagodine gde se reka izlila.

Vatrogasci spasioci noćas su evakuisali 19 lica iz ugroženih kuća u Trnavi uglavnom čamcima za spasavanje, prenosi Rts.

Izlila se Lepenica, evakuisano 14 osoba
Svi putevi u Kragujevcu su sada prohodni,u toku noći izlila se Lepenica u delovima naselja Veliko polje i Paliluja pa je čamcima evakuisano 14 osoba među kojima i jedno dete.

 

(Pančevac/RTS/Telegraf)

EPIZOOTIOLOG ALEKSANDAR ŽIVULJA ZA PANČEVAC O AFRIČKOJ KUGI: Opasno je bacati leševe svinja na mesta koja nisu za to određena! Evo šta savetuje gazdinstvima

KAD MEŠTANI PREDSTAVLJAJU SVOJE UMEĆE Četvrta ČAJANKA održana u muzeju u Starčevu! Pored Starčevaca okupili se i Pančevci! FOTO

OVO JE NOVI RED VOŽNJE TOKOM ŠKOLSKOG RASPUSTA Pantransport obaveštava građane o izmenama u rasporedu! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.