STAMBENA ZAJEDNICA NA MISI DOBILA KONTEJNER Marković: Plavi kontejner je doprinos reciklaži i zdravijoj životnoj sredini

10:25

19.06.2023

Podeli vest:

Pančevac
U okviru „Projekta primarne separacije otpada u četiri regiona”, prvi plavi kontejner za ambalažni otpad predat je stambenoj zajednici u Vojvođanskoj 32, u naselju Misa.
Zgradama u Pančevu čiji se upravnici budu prijavili kao zainteresovani biće dodeljene posude za sekundarne sirovine, koje će stanari izdvajati iz komunalnog, kućnog otpada, kroz projekat primarne separacije otpada u okviru programa za donatorska sredstva IPA 2017 – podržava ga Vlada Švedske.
Upravnici stambenih zajednica mogu se prijaviti u zgradi direkcije JKP-a „Higijena”, u Ulici cara Lazara 57, radnim danima od 7 do 15 sati.
Izdvajanje komponenata otpada na izvoru nastanka, u domaćinstvima, za grad će značiti uspostavljanje sistema upravljanja otpadom. On podrazumeva odvojeno sakupljanje komunalnog otpada, koji će biti transportovan na deponiju, i ambalaže, koja će se upućivati u reciklažu. U te svrhe kroz projekat je realizovana i nabavka kamiona auto-smećara, kao i kanti i kontejnera.
Direktor JKP-a „Higijena” Mišo Marković zahvalio je stambenoj zajednici na interesovanju za razvrstavanje otpada. Dodao je:
– Projekat širimo i na kolektivno stanovanje i na individualna domaćinstva. Pozvao bih i druge stanare zgrada da potpišu ugovor na osnovu kog će dobiti plavi kontejner, radi što većeg doprinosa reciklaži i zdravijoj životnoj sredini. Dobro došli na događaj kojim se najavljuje realizacija ovog projekta – 19. juna, od 12 do 13.30, u dvorištu Doma omladine. Preporuka je da ponesete ambalažu i da je ubacite u namenske posude, čime biste doprineli simbolici manifestacije.
JKP-u „Higijena” prošle godine je isporučeno 1.190 zelenih plastičnih kanti, zapremine 240 litara, i 99 kontejnera za komunalni otpad, od 1,1 kubnog metra, u vidu donacije Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, radi što bržeg kompletiranja seta koji čine po jedna zelena i plava kanta.
(Pančevac/S. T.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.