PETKOVIĆ PORUČIO: Strah na severu Kosova i Metohije seju isključivo Kurtijeve terorističke falange

16:36

11.07.2023

Podeli vest:

printscreen/TV Pink

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je Aljbin Kurti sramota za pojam demokratije i dodao da „strah na severu Kosova i Metohije seju isključivo Kurtijeve terorističke falange koje se kriju iza uniformi tzv. kosovske policije“.

– Aljbin Kurti sramota je za sam pojam demokratije, jer se njegova “demokratija” ogleda u prebijanju nevine srpske dece, pucanju u leđa Dragiši Galjku, Miljanu Deleviću, Milanu Jovanoviću, braći Stefanu i Milošu Stojanoviću dok nose Badnjak. Strah na severu Kosova i Metohije seju isključivo Kurtijeve terorističke falange koje se kriju iza uniformi tzv. kosovske policije! Za nevino prolivenu srpsku krv niko u Prištini nije odgovarao, kao ni za zversko iživljavanje nad nevino uhapšenim Srbima, što su na kraju priznali i predstavnici Euleksa – ocenio je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM ocenjuje da „ne prođe ni dan da se Kurti ne šegači sa pravom i pravdom“.

– Ne prođe dan da se Kurti ne šegači sa pravom i pravdom i izvrće sam pojam i suštinu demokratije i na to ga svakodnevno upozoravaju brojni međunarodni predstavnici. Sramota je da Kurti Srbe naziva fašistima, kada je upravo sama njegova ideologija Prizrenske lige i Velike Albanije pravi fašizam koji podrazumeva etniči očišćeno Kosovo i Metohiju od Srba – ističe Petković.

Navodi da jedini izvor problema leži u njegovim nasilnim i jednostranim akcijama kojima želi da protera Srbe sa severa Kosova.

– Zato su besramni Kurtijevi napadi na srpski narod na severu KiM koji naziva pogrdnim imenima, kada jedini izvor problema leži u njegovim nasilnim i jednostranim akcijama kojima želi da protera Srbe sa severa KiM i pokuša da promeni etničku strukturu u četiri srpske opštine.Nikada mu to, dok je predsednika Aleksandra Vučića na čelu države Srbije, neće poći za rukom, a Kurti svoje fašističke snove nikada neće dosanjati – poručuje Petković.

TEROR NAD SRBIMA NA KOSMETU SE NASTAVLJA: Zapaljena kuća porodice Jozić u selu kod Istoka

(Pančevac/Kosovo online)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.