NAGRAĐENI ĐACI IZ GLOGONJA: Održano takmičenje u poznavanju rumunskog jezika

19:22

14.07.2023

Podeli vest:

Kulturni centar "Infinitum"

Učenici iz Glogonja redovno osvajaju brojne nagrade kada je izučavanje rumunskog jezika u pitanju. Ove godine nagrade su pripale Nikolini Jovanov, Ognjenu Radonjiću i Filipu Zariću.

Oko dvadeset polaznika kursa podeljenih u dve grupe u Kulturnom centru „Infinitum“ uče, osim rumunskog jezika, i poeziju, pesme, čitaju i prozu, učestvuju na takmičenjima, kaže nastavnica Rodika Marijanu.

Najuspešniji učenici nagrađeni su diplomama i to na takmičenjima u recitovanju i sviranju za Romanian Business School iz Bukurešta, kao i u crtanju na konkursu Grada Karaš-Severina i Nemačkog udruženja za kulturu i obrazovanje iz Rešice u saradnji sa NIU „Libertatea“ iz Pančeva pod nazivom „Poštovanje detinjstvu“, gde je Nikolina osvojila specijalnu nagradu za crtež narodne nošnje.

Zahvaljujući podršci i odobrenom projektu od strane Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine u toku su pripreme i za realizaciju prezentacije o istorijskim i kulturnim odlikama Glogonja.

MIHOLJSKI SUSRETI SELA: Prijavu na javni konkurs mogu da podnesu jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Republike Srbije!

(Pančevac)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.