ANA BRNABIĆ PORUČUJE IZ TIRANE: Nastavljamo sa zajedničkim inicijativama u okviru Otvorenog Balkana

17:24

17.07.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas neformalnom sastanku lidera Zapadnog Balkana u Tirani, nakon kojeg je rekla da su razgovarali o inicijativama koje postoje u okviru Otvorenog Balkana kao i o Samitu u okviru Berlinskog procesa čiji će domaćin ove godine biti Albanija.

„Upravo završavam svoju posetu Tirani na poziv premijera Edija Rame. Da zaključim, imali smo dve teme jedna je svakako Otvoreni Balkan (OB) ali i Samit Berlinskog procesa čiji će domaćin biti Albanija u oktobru ove godine i u ovom trenutku Albanija je potpuno fokusirana na taj Samit i na to šta dodatno možemo da uradimo nakon poslednjeg Samita koji je bio u Berlinu. Takođe smo razgovarali o inicijativama koje imamo u okviru OB koje su prilično komplemetnartne sa samitom Berlinskog procesa“, rekla je premijerka.

Ona je naglasila da Otvoreni Balkan nastavlja da postoji, da nastavlja sa zajedničkim inicijativama, i naglasila da je pre samo tri dana otvorena zajednička izložba OB u Srpskom kulturnom centru u Parizu.

 

(Pančevac/Tanjug)

 

IVICA DAČIČ UOČI SVEČANE SEDNICE SPS: Predložiću da unuk Slobodana Miloševića bude uključen u GO SPS-a

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.