LETNJI TRIK ZA NAJLEPŠI KOKTEL Evo kako da napravite savršeno providne kockice leda

17:45

18.07.2023

Podeli vest:

Pixabay

Tokom vrelih letnjih dana svako piće nezamislivo je bez kockica leda. Osim što led brzo rashladi svaku punu čašu, on čini i da ona izgleda atraktivno. 

Da bi kockice leda ostale providne, važno je da se smanji broj mehurića vazduha i nečistoća u vodi prilikom zamrzavanja. Mi vam donosimo nekoliko koraka koji mogu pomoći da ovog leta vaša čaša sa pićem bude najlepša.

Koristite pročišćenu vodu

Voda koja je već filtrirana ili destilovana ima manje nečistoća i hemijskih supstanci koje mogu doprineti zamućenju leda. Ako koristite vodu iz slavine, pustite je da teče nekoliko sekundi pre nego što sipate u kalup za led.

Skuvajte vodu

Pre nego što sipate vodu u kalup za led prvo je prokuvajte i ostavite da se ohladi. Ključanje će pomoći u uklanjanju viška rastvorenih gasova koji mogu izazvati mehuriće u ledu.

Napunite posudu za led u potpunosti

Posudu za led veoma je bitno napuniti do vrha kako bi se smanjio kontakt sa vazduhom. Manja izloženost vazduhu znači manje šansi za formiranje mehurića.

Sporo zamrzavanje

Kada napunite posudu za led, stavite je u zamrzivač i podesite temperaturu na najnižu moguću vrednost. Sporo zamrzavanje omogućava da se mehurići vazduha izluče pre nego što se voda potpuno zamrzne, smanjujući šanse za mutnoću leda.

Zatvorena posuda

Ako koristite plastične posude za pravljenje leda, pokrijte ih providnom folijom ili stavite poklopac na njih. To će sprečiti kontakt sa vazduhom i pomoći u održavanju čistog leda.

Sušenje posude

Pre nego što napunite posudu za led vodom, proverite da li je u potpunosti suva. Bilo kakva prisutnost vlage ili ostatka prethodnog leda može uticati na transparentnost novih kockica.

Ne koristite vruću vodu

Vruća voda izaziva brzo stvaranje mehurića tako da je najbolje da koristite hladnu vodu ili vodu sobne temperature.

Prateći ove korake trebali biste imati veće šanse da dobijete providne kockice leda. Svakako imajte na umu da potpuno providne kockice leda možda neće uvek biti moguće dobiti, jer prisustvo nekih gasova ili nečistoća nije tako lako eliminisati.

(Pančevac)

ELIKSIR ZDRAVLJA I VITALNOSTI: Paradajz jača kosti, čuva srce, ublažava umor i stres

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.