NASTAVLJA SE KURTIJEV LOV NA SRBE: Podignuta optužnica protiv dvojice Srba zbog navodnog učešća na protestima

18:08

20.07.2023

Podeli vest:

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv Siniše Jevtića i Ivana Sekulića uhapšenih krajem maja na severu KiM, zbog navodnog pokušaja učešća u masi koja je počinila krivično delo „huliganizam“.

Tužilaštvo je saopštila da su S. J. i I. S. 30. maja, nakon prelaska punkta Jarinje „u saizvršilaštvu preduzeli sve potrebne pripremne radnje, predmete namenjene izazivanju opšte opasnosti i nanošenje štete javnom licu, nanošenje štete službenom licu, pristali su da se pridruže nasilnoj gomili srpskih demonstranata 29. maja“.

U optužnici se navodi da su „demonstranti nekontrolisano izazivali nasilje, jakim oruđem, improvizovanim eksplozivnim napravama kao i vatrenim oružjem, od kojih je najmanje (trideset) 30 pripadnika KFOR-a bilo u mirovnim snagama i mirovnim misijama KFOR-a, načinjena značajna materijalna šteta na vozilima KFOR-a, policije Kosova, kao i na automobilima novinara koji su pratili događaje toga dana“.

Ističe se da su „ovim radnjama okrivljeni S. J. i I. S. u saizvršilaštvu izvršili krivično delo ‘učešće u masi koja vrši krivično delo huliganizam'“.

„Okrivljeni I. S. se tereti da je neovlašćeno posedovao, kontrolisao ili držao oružje, kao i da su prilikom pretresa automobila ‘honda’ slovenačkih registarskih oznaka, kojim je okrivljeni upravljao, u gepeku automobila pronađena i oduzeta četiri spreja i biber sprej. Ovim radnjama okrivljeni je izvršio krivično delo „neovlašćeno posedovanje, držanje ili držanje oružja“, navodi se u saopštenju.

UROŠ VUKAŠINOVIĆ KONAČNO NA SLOBODI! Oglasio se njegov otac: Položeno jemstvo, braniće se sa slobode

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.