UBIJALO JE PTICE U LETU, MRTVI GOLUBOVI SU BILI SVUDA OKO NAS: Jezive slike stižu iz Čačka nakon nevremena, ledenice imaju oblik ljudskog oka FOTO

20:07

22.07.2023

Podeli vest:

Rina

Katastrofalno nevreme pogodilo je čitavu teritoriju grada Čačka. Grad veličine kokošijeg jajeta bio je toliko snažan da je ubijao ptice u letu, a kad su ledenice završile na zemlji meštani pogođenih sela ostali su u šoku zbog izgleda ledenica. 

– Videli smo mrtve ptice oko nas, bilo je jezivo. Nisu izdržale udare grada. Kad se smirilo i kad smo izašli napolje, sve je bilo belo, ali ono što nas je ostavilo bez teksta jeste što ledenice su bukvalno u obliku ljudskog oka. Nikada do sada ništa slično nismo videli, kažu za RINU šokirani meštani.

Rina

Nevremenom su najviše pogođena čačanska sela Ježevica, Viljuša, Vapa, Zablaće, Milićevci, Miokovci i Gornja Gorevnica, ali nije zaobišlo ni Atenicu a ni centar grada.

– Oblaci su se brzo formirali i za nekih pet minuta krenula je da pada jaka kiša a za njom i jaki udari vetra koji su odmah naneli i grad. Padao je oko petnaest minuta bez prestanka a bio je veličine od lešnika do veličine jajeta, izjavila je Sandra Palibrk.

Krupan grad naneo je veliku štetu pre svega poljoprivrednim usevima. Najviše štete je u voćnjacima i njivama, na kojima je u toku berba.

Nevreme nije zaobišlo ni sela na planini Kablar, gde je takođe pričinjena veća materijalna šteta.

(Pančevac/Rina)

TRAGEDIJA U KRAGUJEVCU: Muškarac pao sa skele dok je otklanjao štetu od nevremena

NEVREME STIGLO U ZAPADNU SRBIJU: Dramatični snimci GRAD VELIČINE ORAHA UNIŠTAVA SVE PRED SOBOM!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.