PANČEVAČKI VESLAČ ŠESTI NA SVETU! Miloš Boškov iz VK „Tamiš“ zauzeo visoku poziciju na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore u Plovdivu FOTO

20:43

24.07.2023

Podeli vest:

VK Tamiš
Na Svetskom prvenstvu u veslanju za mlađe seniore koje je održano u bugarskom gradu Plovdivu veslač Miloš Boškov iz Veslačkog kluba „Tamiš“  je u četverac skulu za lake seniore, zajedno sa veslačima Ratkom Bundalom, Ivanom Katićem i Nemanjom Kesićem, zauzeo visoko 6. mesto u finalu i plasirao se kao šesti na svetu.

VK Tamiš

„Milošu Boškovu, Ratku Bundalu i Nemanji Kesiću ovo je prvo učešće na Svetskom prvenstvu i oni su ovo prihvatili kao jedno veliko iskustvo i podsticaj za dalji rad. Sledeći cilj nam je Izborna za Evropsko prvenstvo koja je već 8. avgusta. Posle toga nas očekuje Državno prvenstvo gde će Miloš pokušati da osvoji zlato u lakom skifu, a zajedno sa još jednim veslačem pokušati da osvoji i zlato u lakom dubl skulu“, rekao je Ognjen Matijević, trener VK „Tamiš“. On je dodao da odlazak u Plovdiv ne bi bio moguć bez podrške sponzora, prijatelja kluba i Grada Pančeva.

VK Tamiš

„Veslači su u Plovdiv stigli još 16. jula. Tamo su se pripremali za trke i radili treninge da bi se navikli na staze, a prva trka je bila 19. jula. Već 22. jula održana je i finalna trka u kojoj smo osvojili šesto mesto. Pored mene bio je prisutan i trener Aleksa Đokić iz VK „Danubius 1885“. Ja moram da se zahvalim svim prijateljima i sponzorima kluba koji su nam pomogli da odemo na Svetsko prvenstvo u Plovdiv. Isto tako moram da se zahvalim Gradu Pančevu koji je obezbedio veći deo finansijskih sredstava za odlazak Marka Jančikina na predstojeće Svetsko prvenstvo u Parizu koje će se održati početkom avgusta“, rekao je Matijević.

VK Tamiš

U finalnoj trci bila je i reprezentacija Italije koja je osvojila prvo mesto, reprezentacija Nemačke koja je osvojila drugo mesto, reprezentacija Kanade koja je osvojila treće mesto, reprezentacija Amerike koja je osvojila četvrto mesto i reprezentacija Francuske koja je osvojila peto mesto.
(Pančevac/Ana Vugrinec)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.