POKRAJINSKA VLADA ODMAH REAGOVALA: Ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini 21 milion dinara za sanaciju štete od nevremena

11:54

28.07.2023

Podeli vest:

Foto: Printscreen/YT

Pokrajinska vlada je odmah reagovala na zahteve ustanova socijalne zaštite da im pomogne da saniraju štetu nastalu tokom nevremena koje je prošle sedmice pogodilo Vojvodinu, i izdvojila ukupno 21 milion dinara.

U nevremenu su oštećenja pretrpeli Gerontološki centar „Bačka Palanka“, Dom „Veternik“, Gerontološki centar „Vrbas“, objekti Gerontološkog centra „Novi Sad“ i Gerontološki centar „Srem“ u Rumi.

U Gerontološkom centru „Bačka Palanka“ oštećeni su stolarija i odžak, a za sanaciju štete obezbeđeno je sedam miliona dinara.

U nevremenu je na Domu „Veternik“ oštećen krov, čija će obnova koštati 7,4 miliona dinara.

Na objektu Gerontološkog centra „Vrbas“ oštećeni su krovni prozori i deo fasade, a na zgradi domskog smeštaja u Kucuri deo krova na pomoćnom objektu. Radovi na sanaciji objekata koštaće 3,5 miliona dinara.

Oluja je oštetila i delove krovova na objektima Gerontološkog centra „Novi Sad“ na Limanu, Novom naselju i u Futogu, kao i na objektu Prihvatilišta. Za radove na sanaciji tih oštećenja izdvojeno je 2,7 miliona dinara.

Deo krova oštećen je i na Gerontološkom centru „Srem“ u Rumi.

(Pančevac/Tanjug)

MEDALJE ZA SPRSKE GIMNAZIJALCE Na 55. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi održanoj u Cirihu ekipa Srbije ostvarila zapažen uspeh

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.