LETNJE KREATIVNE RADIONICE ZA DECU U KOVAČICI: Pastelna fantazija sa slikarkom Natašom Knjazovic

12:43

01.08.2023

Podeli vest:

Printscren/YT

KOVAČICA: Opštinska biblioteka u Kovačici će i ove godine, tokom avgusta, tradicionalno realizovati niz zanimljivih, kreativnih radionica za decu svih uzrasta. Kako kažu iz ove ustanove kulture, svaka radionica će biti najavljena na društvenim mrežama, sa svim detaljima za prijavu, dan ili dva pre početka.

Prva radionica, „Pastelna fantazija”, biće organizovana danas u 11 časova, a sa decom će raditi poznata slikarka Nataša Knjazovic. Prema rečima direktora Biblioteke Slobodana Stevanovskog interesovanje dece je kao i uvek veliko, pa ih se za današnju radionicu prijavilo dvadesetak. Očekuje se da će doći i više, jer po običaju mališani na putu od kuće do biblioteke vole da povedu prijatelje, te se dešava da se okupi duplo više dece.

– Deca će raditi tehnikom suvi pastel i oslikavaće veliki hamer papir. Reč je o lakoj ali zabavnoj tehnici u kojoj se kao slikarsko sredstvo koristi suva boja u obliku olovke ili krede. Suvi potez boje u štapićima nanosi se na podlogu različitim metodama i time se stvara željeni crtež – objasnio je Stevanovski. – Narednu radionicu „Razgledice sa mora” planiramo da održimo u sredu ili petak, nju će voditi profesor Stefani Husarova, a učesnici će koristiti pesak, školjke i sve ono što se može naći na plaži, kako bi svoje ideje pretočili u umetničko delo. Potom je na redu recitatorska sekcija na kojoj će deca učiti o lepom govoru, a psiholog Martina Heđi deci će otkriti šta je to emocionalna inteligencija i kako pokazati osećanja.

Stevanovski je istakao da se radionice realizuju 15 godina s idejom da deca letnje mesece i raspust provedu razvijajući kreativnost, da se oprobaju u umetnosti, da steknu nova znanja i veštine ali i da, pred početak nove školske godine, stiču radne navike. Kako je reč o multincionalnoj sredini radionice se održavaju na slovačkom jeziku, ali ukoliko ima potrebe biće i na srpskom.

Ogranak biblioteke u Padini je ove godine organizovao pet radionica za decu, uglavnom školskog uzrasta, prva je održana 4. jula, a sredinom avgusta biće organizovane i u Crpaji.

(Pančevac/Dnevnik)

 

ROD ŠLJIVE SLAB, a evo kako se kreću otkupne cene!

OPET SE VIJE JUNAČKA ZASTAVA U SRCU SRBIJE: Pored ognjišta slavnog Karađorđevog barjakatara uzdignut simbol ustanka i hrabrosti srpskog roda FOTO

HAOS NA ULAZU U ZGRADU SKUPŠTINE U NS „Ekolozi“ protestovali protiv izgradnje Novog Sada na vodi! Pokušali na silu da uđu na sednicu VIDEO

PRESEO IM OHRID: Učenici iz Pančeva sa ekskurzije kući doneli stenice! Dezinsekcija vrlo skupa i zahtevna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.