VLASNIK PILANE UKRAO VIŠE OD 15.000 EVRA STRUJE: Nezakonito priključio preduzeće na mrežu, trošilo se šakom i kapom

09:29

17.08.2023

Podeli vest:

Pančevac

Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv osobe čiji su inicijali D.N. zbog krađe struje u vrednosti većoj od 30.000 KM za potrebe pilane, objavilo je ovo tužilaštvo.

U optužnici se navodi da je D.N. od tačno neutvrđenog dana 2019. do 4. februara 2020. godine u Kozarcu kod Prijedora priključio pilanu na elektroenergetsku mrežu bez elektroenergetske saglasnosti pri čemu je neovlašteno potrošio oko 31.412 KM struje na štetu “Elektrodistribucije” Prijedor, koliko iznosi i protivpravna imovinska korist, piše Srna, prenosi Srpskainfo.

Članom 225 stav 4 Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana je novčana i kazna zatvora od šest meseci do pet godina za onoga ko suprotno važećim propisima priključi elektroenergetske objekte bez izdate saglasnosti i zaključenog ugovora, a vrednost ukradene električne energije prelazi iznos od 10.000 KM.

(Pančevac/Blic)

JELENA TRIFUNOVIĆ IZ CRVENOG KRSTA POZIVA: Dođite i pomozite, dajte krv onima koji je čekaju NEKA DOĐU I ONI KOJI NISU BILI DAVAOCI DO SADA

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.