OGLASIO SE PIO FOND: Evo kako lakše do devizne penzije! Sve nedoumice rešite uz besplatnu pomoć pravnika koji dolaze iz Nemačke

10:43

11.09.2023

Podeli vest:

Pixabay

Svi osiguranici koji imaju staž ostvaren u Nemačkoj i Srbiji, a imaju nedoumice oko priznavanja prava na penziju i staža, trebalo bi krajem ovog meseca da se prijave za međunarodne dane razgovora koje organizuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Kako je najavio PIO fond 26. septembra u Novom Sadu, a 27. i 28. septembra u Beogradu, savetodavci iz nemačkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i RF PIO Srbije pružiće besplatnu pravnu pomoć osobama koje ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Nemačke.

Svi zainteresovani obavezno bi trebalo da prijave učešće i zakažu termin dolaska na broj telefona 011/2030-745, a prilikom dolaska neophodno je poneti lična dokumenta i svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem.

Iz 26 zemalja nam stižu penzije, a u 35 isplaćuje naš PIO Fond. Najviše ih dolazi i odlazi u bivše jugoslovenske republike, a potom u dve evropske zemlje.

Najviše isplaćujemo u Nemačku i Austriju, što se tiče destinacija koje su najudaljenije, u Ameriku ide 100, u Brazil jedna, u Novi Zeland dve do tri penzije.

(Pančevac/Kurir)

SENIČIĆ: Povređeni u Grčkoj van životne opasnosti, nema otkazivanja putovanja za Maroko

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.