PONOS CELE NACIJE Predsednik Srbije ugostio košarkašku reprezentaciju Srbije: Sada čekamo zlato iz Pariza

19:23

12.09.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, ugostiće večeras košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili.

Obraćanje kapitena Bogdanovića
– Ne znam šta bih rekao posle svih vas, ali mi momci smo to doživeli tamo i ovo jedna od najboljih grupa sa kojom sam sarađivao. Čast mi je bila kao kapitenu da ih predvodim i sarađujem sa njima – istakao je Bogdanović.

Kapiten je potom uručio poklone predsedniku Vučiću, loptu i dres.

printscreen/RTS

Obraćanje selektora Pešića
Selektror košarkaške reprezentacije Srbije, zahvalio se na prijemu, te dodao da ono što je viđeno u Manili jeste da se celi tim „pokidao, kako bi stigao do toga gde je sada“, poručio je Pešić i istakao da je ponosi svim igračima.

printscreen/RTS

– To je bio jedan naporan put, a sad naš čekaju Olimpijske igre. Sada su očekivanja još veća, tako da sam siguran da imamo dovoljno vremena a ono što je najvažnije, jeste oduševljenje naših navijača koje se nije moglo videti ovde. Bili smo najglasniji. To nam je dalo nekakvu snagu – kaže Pešić.

Pešić je istakao da osim što igraju za Srbiju igraju i za navijače i druga motivacija nije potrebna. Dodao je da država nastavi sa svojom podrškom kao do sada i to će biti dovoljno.

Na to se nadovezao predsednik Vučić, koji je ponovio mogućnost nagrade od 200.000 za zlato iz Pariza, za svakog pojedinca.

Obraćanje Predraga Danilovića

Presednik Košarkaškog saveza Srbije javno se zahvalio i iskazao duboko poštovanje čitavom stručnom štabu na čelu sa Pešićem.

printscreen/RTS

– Ovo leto je bilo prelepo za košarkašku Srbiju. Hvala predsedniku na Divnom prijemu. Toliko od mene- kazao je Danilović.

Obraćanje predsednika
Na početku svog obraćanja predsednik se još jednom zahvalio, te istakao da je pred srpskim timom bila velika odgovornost i težak zadatak.

– Znao sam d aimaju šampionsko srce, da su pobednici i da će vratiti svojoj zemlji ono što im je ona dala. Posebna zahvalnost Boriši Simaniću, našem heroju iz manile. Ako se ne varam Hajrudin Redžović, kada je video šta se dogodilo, rekao je da je spreman da ponudi svoj bubreg – istakao je predsednik te dodao kao je i njemu neizmerno zahvalan.

printscreen/RTS

Kakako kaže već je čitavom timu zahvalio jer je ujedinio Zvezdu i Partizan, sve prošlo i buduće.

– Sada čekamo zlato iz Pariza. Eto prilike da ih pobedimo i pokažemo ko je najjači na svetu. Što se tiče malog dela posla oko drže, mi to ispunjavamao u rokovima – poručio je Vučić.

Kako je prethodno najavljeno, prijem je u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon toga je planiran doček „Orlova“ na legendarnom balkonu skupštine Grada.

Podsećamo, košarkaška reprezentacija Srbije, maestralno je odigrala finalni meč protiv reprezentacije Nemačke, i u njemu izborila srebrnu medalju na Mundobasketu u Manili.

VUČIĆ U NIŠU O PISMU OPOZICIJE: Biće donesena odluka i biće zadovoljni njom, ali  ne i narodom! 

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.