ODLIČAN SASTANAK O KRITIČNIM SIROVINAMA I ITALIJANSKIM INVESTICIJAMA: Predsednik Vučić se oglasio nakon susreta sa Adolfom Ursoom

12:13

13.09.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa italijanskim ministrom za preduzetništvo i robu proizvedenu u Italiji Adolfom Ursoom, a nakon sastanka predsednik se oglasio na svom Instagram nalogu.

– Odličan sastanak sa ministrom Adolfom Ursoom o brojnim temama od obostranog interesa za naše zemlje, a posebno o kritičnim sirovinama. Izrazio sam zadovoljstvo činjenicom da je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Italije na Zapadnom Balkanu, što dovoljno govori o stabilnosti naše ekonomije i ubrzanom rastu Srbije.

Izrazio sam očekivanje da će u narednom periodu biti realizovane nove italijanske investicije u našoj zemlji, jer su potencijali za ulaganja ogromni, posebno imajući u vidu raznovrsne mogućnosti koje se otvaraju u našim sveobuhvatnim pripremama za EXPO 2027.

Iskoristio sam priliku da još jednom zahvalim na podršci koju Italija dosledno pruža našoj zemlji na EU putu i naglasio da naše dve zemlje imaju dugu tradiciju dobrih i prijateljskih odnosa, koje ćemo nastaviti zajednički da učvršćujemo – napisao je predsednik na svom zvaničnom Instagram nalogu.

VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE: Predsednik sa Malim i Momirovićem doručkovao parizer i hleb! U slast pojeli domaćinski doručak sa jogurtom BOLJA CENA VIDEO

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.