PATRIJARH PORFIRIJE: Apelujemo na one koji imaju ključeve mira da ih upotrebe na KiM VIDEO

09:12

02.10.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/patrijarh_porfirije

Patrijarh Porfirije služio je svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru i poručio da je danas više nego ikad potrebno da se molimo za mir i braću i sestre na Kosovu i Metohiji, i apelovao na one koji imaju ključeve mira u svetu „da te ključeve zaista upotrebe kako bi došao mir na sve ljude na Kosovu i Metohiji“.

Patrijarh Porfirije je poručio da su nam potrebniji više nego išta „istinska dubinska prava vera i da znamo da će nam biti po veri onako kako verujemo i onoliko koliko verujemo“.

„Onoliko koliko imamo poverenje u Boga toliko će i Gospod nama uzvraćati. To i jeste čudo, čudo nikada ne prethodi veri. Čudo je uvek posledica vere. I sve ono što biva u našem životu jeste posledica naše vere. Najbolji pokazatelj koliko verujemo i kakva nam je vera jeste to koliko imamo smirenoumlja i mira i kako nam je u životu. Tamo gde postoji smirenoumlje, gde postoji mir, tu je mir i oko nas“, rekao je patrijarh.

Poručio je da je danas više nego potrebno da se molimo za mir, za našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji.

„Unazad decenijama oni su na krstu, a danas se taj krst razbuktao. Da se molimo da im bog da pre svega vere i snage i poverenje u boga, da budemo uvek uz njih, ali da se molimo i za mir za sve one koje žive na Kosovu, jer nije moguće zadobiti mir u sebi i za sebe ako je onaj pored nas nemiran. To je kao u jednoj familiji, u jednoj porodici. Može li muž biti miran ako mu je žena nemirna i obrnuto? Dakle, moramo se boriti za mir i za našeg bližnjeg kako bismo imali mir u sebi“, naglasio je patrijarh Porfirije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.