KROZ DRUŽENJE SE NAJVIŠE UČI Akcija crtanja u sklopu Festivala mentalnog zdravlja okupila pančevačke osnovce u Narodnoj bašti!

20:58

19.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Panćevo

Festival mentalnog zdravlja koji se po prvi put održava u Pančevu, organizovalo je akciju crtanja u kojoj su učestvovali učenici trećeg razreda OŠ „Bratstvo jedinstvo“, kao i učenici iz OŠ „Mara Mandić“. Snežana Đorđević. Učiteljica OŠ „Bratstvo jedinstvo“ naglašava da su ovakve manifestacije važne za naše društvo, ali pre svega za najmlađe.

– Nama je veoma važno što smo ovde. Deca su se sama prijavila da dođu ovde da učestvuju u radionici zajedno sa decom iz OŠ „Mara Mandić“. Ideja je potekla da na temu empatije zajedno stvore neko delo ili rad, trajaće otprilike nekih sat i po do dva. Zanimljivost za nas je sveukupna jer ćemo se upoznati sa nekom drugom decom, sa nekim drugačijim načinima života, i pokušati zajedno, uz dogovor, da napravimo nešto što će moći da vide svi ljudi koji su zainteresovani za ovu temu.

Učiteljica Snežana Đorđević potom je istakla da su ovakvi događaji pre svega bitni za samu decu, jer oni kroz druženje zapravo najviše i uči.

– Mislim da je ovo veoma korisno za svu našu decu, ne samo da steknu neka nova iskustva i da vide neke nove načine razmišljanja, života i obrazovanja, već i da bi se utvrdili na onome što već znaju.

Defektolog Dijana Dimov Dodevski ističe da se OŠ „Mara Mandić“ uvek rado odaziva ovakvim manifestacijama, jer se na taj način, kako kaže, deca dodatno socijalizuju sa vršnjacima iz drugih Pančevačkih škola.

– Mi se kao škola „Mara Mandić“ uvek odazivamo ovakvim akcijama, ovo je divan povod, zahvaljujemo Zavodu za javno zdravlje zato što su nas pozvali, i zato što se naša deca uključuju u ovakve programe, da budemo vidljiviji, da se druže sa decom iz redovnih škola, i kao što vidite oni danas uživaju ovde, jedni drugima pružaju pomoć, a suština inkluzije je upravo to, da budu uključeni u društvo.

Festival mentalnog zdravlja trajaće do 20. oktobra, a poslednja manifestacija u celokupnom programu biće filmsko veče sa diskusijom pod nazivom „Usekovanje“, i biće održano u Malom klubu Doma omladine. Ulaz će biti besplatan.

(Pančevac)

NISMO ROĐENI DA BISMO BILI SAMI Predavanje o empatiji u Gradskoj biblioteci: Ako trenutno nemamo životnih problema, to ne znači da je naše mentalno zdravlje dobro! FOTO

OTVOREN FESTIVAL MENTALNOG ZDRAVLJA Veljković: Prepoznali smo ovu temu kao nešto što je veoma bitno u poslednje vreme!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.